Voortmaken met bouwen

De ‘kijkdagen’ in de Hotels van Oranje en het Beach Hotel op de Boulevard in Noordwijk zijn achter de rug. Velen gingen kijken of ze in de komende veilingen iets zouden kunnen bemachtigen uit de rijke collectie van de gerenommeerde hotels voordat die tegen de vlakte gaan. De bouw zit er aan te komen en dat is een zekerheid na heel veel jaren onderhandelen.


Dat is bij de gemeente wel anders: hoeveel jaar wachten woningzoekenden in Noordwijk al op uitgebreid bouwen om de behoefte van vooral jongeren in de sociale woningsector tegemoet te komen? 


De Provincie vindt dat blijkbaar ook: zij wil dat er zo snel mogelijk gebouwd gaat worden op Bronsgeest II en aan de Molenweg in Noordwijkerhout (en dan hebben we het nog niet over de beloofde 660 woningen in Bronsgeest in Noordwijk Binnen). 

Doet Noordwijk dat niet dan wil de Provincie 465 woningen ‘afpakken’ en die toewijzen aan gemeentes die wel snel willen én kunnen bouwen. 


Beste respondenten: wat vinden jullie van deze opstelling door de Gedeputeerde Staten? Terecht of moet Noordwijk deze bouwbeslissing over de verkiezingen heen tillen?