Klas 7b van De Witte school beet het spits af op de ijsbaan. | Foto: Richard van Egmond
Klas 7b van De Witte school beet het spits af op de ijsbaan. | Foto: Richard van Egmond Foto: Richard van Egmond

Schaatsen in Winter Wonderland

ijspret n Klas 7b van De Witte school had de primeur om te komen schaatsen op de ijsbaan van Winterwonderland. Zij waren maandag 29 november de eerste klas in de reeks.

Deze weken kunnen de hoogste klassen van alle scholen van Noordwijk, Noordwijkerhout en De Zilk. Dit wordt weer mogelijk gemaakt door de Gemeente Noordwijk en Beuk, die zorgt voor het vervoer van de     leerlingen.   Na    het    schaatsen 

stond er heerlijke chocomelk met slagroom en wat lekkers klaar voor de leerlingen.

Dit jaar wordt geschaatst voor het goede doel. Van elk verkocht schaatskaartje gaat €1,00 naar de Edwin van der Sar Foundation.


Lezing: Herken hoogbegaafdheid 

Noordwijkerhout n Specialist begaafdheid en talentcoach Annette Damman geef  vrijdag 17 december van 9.30 tot 11.00 uur een lezing over hoogbegaafdheid bij kinderen bij de Bibliotheek.

Ouders die met begaafdheid van hun kinderen te maken hebben, zitten soms met vragen waar niet direct een antwoord op te krijgen is. Vaak vallen deze kinderen op door ‘lastig gedrag’, laten thuis ander gedrag zien dan op school, zijn slim zijn maar dat is op school niet terug te zien en soms lijken ze lui. Thuis stellen ze grote levensvragen, maar op school moeten ze verlengde instructie volgen. Ze kunnen motorisch onhandig zijn en vinden weinig aansluiting bij andere kinderen.

Wanneer een kind slim is wil het niet zeggen dat daarmee het succes vanzelf volgt. Slimme kinderen zijn niet anders, maar hebben wél iets anders nodig. Het is belangrijk hen goed in beeld te krijgen om op juiste manier te kunnen begeleiden.

Deze ochtend gaat over de kenmerken van begaafdheid en er worden praktische tips gegeven zodat ouders weten wat ze juist wel of niet moeten doen.

Annette Damman vindt het belangrijk de omgeving, ouders en leerkrachten bewust te maken van vroegtijdige signalen. 

Deelname kost 2,50 euro voor leden en 3,50 euro voor niet-leden. Aanmelden kan via de

www.bibliotheekbollenstreek.nl