Afbeelding
Foto:

Rob Kool

Iedere verkiezing wordt deze vraag gesteld, niet alleen hoe wordt de wens van de kiezer vertaald maar vooral wat is nu die wens en hoe komt deze bij de politieke partijen.

We lopen achter de feiten aan, het is niet een eenmalige actie ‘netten ophalen’ maar een voortdurend vinger aan de pols houden om te weten wat er in de samenleving leeft. 

Het is ook een verantwoordelijkheid van de inwoners zelf. Soms wordt wel eens laatdunkend gedaan over lobbyisten. Maar zouden we allemaal niet een soort burgerlobbyist moeten zijn en duidelijk kenbaar maken wat we wel en niet willen. Opbouwende kritiek en niet alleen maar achteraf mopperen. 

In ons mooie dorp wonen veel mensen, die geen lid zijn van een politieke partij, met kennis en kunde op de meest uiteenlopende onderwerpen zoals wonen, economie, jeugdzorg, milieu, veiligheid etc. maar deze worden door de politiek niet of nauwelijks gebruikt. 

Het is de taak van de politiek om dat te organiseren en open te staan voor ideeën en gebruik te maken van onze lokale kennis. Maar ook duidelijk te maken dat de politiek keuzes moet maken is en het niet alleen een kwestie is van ‘u vraagt en wij draaien’.