Aandacht voor grijze kiezers

Op 22 maart volgend jaar zijn er weer gemeenteraadsverkiezingen. We mogen dan als kiezer weer een keus gaan maken uit de vele kandidaten die zich verkiesbaar stellen bij een voor hun favoriete politieke partij. 


Nu worden de nieuwe verkiezingsprogramma’s bedacht in lange vergadersessies. Daarmee moeten de potentiële kiezers over de streep worden getrokken om hun stem aan de kandidaat met het meest aansprekende programma te geven.

Maar: staan er in die programma’s wel dingen die de grootste kiesgroep aanspreken? Ruim 6 miljoen trouwe stembusgangers zijn boven de vijftig jaar. Gaan de partijen nu eens rekening houden met die stemmers qua koopkracht? Met goede betaalbare woningen bouwen? Met de opvang van vluchtelingen? Met de energietransitie en wie dat gaat betalen? Met de veiligheid in de gemeente? Met de slechte staat waarin stoepen en oversteekplaatsen in onze gemeente verkeren? Met de digitalisering en de contacten met de ambtenaren? Met het bijna afwezig zijn van openbare toiletten voor senioren…?


Beste respondenten: hoe zouden de schrijvers beïnvloed kunnen worden om deze stemmen trekkende zaken op te nemen in het nieuwe verkiezingsprogramma?