Een doorgebroken Martijn van Trigt levert de perfecte voorzet waaruit Wesley Haasnoot scoort. | Foto: Johanna Oskam Fotografie Foto: Johanna Oskam Fotografie

SJC vindt de weg omhoog

voetbal n Na de zeer tegenvallende seizoenstart blijkt SJC inmiddels langzaam maar zeker in het juiste wedstrijdritme te komen en heeft coach Marcel IJzendoorn daarbij op een effectieve manier de speelwijze kunnen aanpassen. Drie overwinningen in de laatste drie wedstrijden maakt dat duidelijk en ook zichtbaar op de ranglijst.

Zondag ging de reis naar Purmerend om daar tegen Purmersteijn de strijd om de drie punten aan te gaan. Al heel gauw kwam SJC op voorsprong. Het was Martijn van Trigt die op snelheid zijn directe tegenstander achter zich liet om vervolgens de perfecte voorzet af te leveren. Wesley Haasnoot mocht deze keer het vonnis vellen: 0-1.

Uitstekende keeper

Niet veel later dreigde de gelijkmaker, maar de uitstekende SJC-keeper Lex Hoogervorst kon een treffer voorkomen. Purmersteijn bleef loeren op de kansjes en toonde zich in die periode voetballend bijna gelijkwaardig aan de zwartwitten. Maar SJC oogde aanvallend gevaarlijker en er deden zich enkele kleine mogelijkheden voor. Zoals na ruim 20 minuten bij een uitstekende vrije trap van Timo Ruigrok die door Tom Duindam net naast werd gekopt. Ook bij andere spelhervattingen stichtte men gevaar, maar gescoord werd er daaruit niet. Ook een gevaarlijk schot vanaf de 16 van Tino Ruigrok werd een prooi voor de keeper.

Conditioneel beter

Na de rust eenzelfde spelbeeld en steeds het gevaar dat Purmersteijn de gelijkmaker zou kunnen maken. SJC toonde zich conditioneel de betere ploeg en dat bracht een overwicht en enkele kansen. De beide vleugelverdedigers Groot en Strojil konden vaker opkomen waardoor de druk ook werd opgevoerd. En dat resulteerde in het gewenste doelpunt. Tom Duindam kwam tot scoren, nadat hij een voorzet van Strojil eerst met de borst controleerde, om vervolgens de 0-2 veilig te stellen.

Strafschop

Inmiddels was Mark Turk de geblesseerde Younes komen vervangen en we zagen een poging van hem over de deklat vliegen. Het lijstje doelpogingen groeide, maar tot scoren kwamen de zwartwitten niet meer. Voor Purmerend kwam er in de allerlaatste minuut geheel onverwacht de mogelijkheid via een strafschop, maar keeper Lex Hoogervorst wist op spectaculaire wijze ook nu een tegentreffer te voorkomen. Zodat de 0-2 eindstand op het scorebord bleef.

De volgende competitiewedstrijd is voor SJC op 31 oktober. Dan wordt er een bezoek gebracht aan het Haagse HBS. Zij wonnen met 0-1 bij Velsen en staan nu met 10 punten uit 7 wedstrijden gelijk met SJC.