Emiel Wendt wordt op de huid gezeten maar zag toch kans de 2-0 te laten aantekenen. | Foto: Wim Siemerink Foto: Wim Siemerink

Vv Noordwijk wint van de Rijnsburgse Boys: 2-0

voetbal n Voorbeschouwingen meldden dat Noordwijk in de wedstrijd tegen Rijnsburgse Boys de absolute underdog was. Maar daar bleek in de wedstrijd aan de Duinwetering nauwelijks iets van. De roodwitten waren zowel aanvallend al verdedigend absoluut gelijkwaardig aan de geelzwarten en bleken uiteindelijk attenter in de afwerking.

Met Rijnsburgse jeugdspelers gewapend met geelzwarte paraplu’s in de entourage, maar met een tegenvallend aantal toeschouwers, begon Noordwijk uiterst voorzichtig aan de wedstrijd. Met aanvankelijk zeer beperkte druk naar voren, twee elkaar bij herhaling breed aan te spelen centrale verdedigers en met twee spitsen rond de middellijn, leken de bedoelingen van Kees Zethof duidelijk; niet in het mes van de Rijnsburgers lopen.

Meevaller

Eigenlijk uit het niets was het plots 1-0. Het was Thomas Reynaers die de bal richting de achterlijn kreeg aangespeeld, waarna hij met een schitterende volley keeper Bekkers in de korte hoek wist te verschalken. Een meevaller van jewelste waardoor Noordwijk risicoloos kon blijven opereren. En de bal op het middenveld aan de tegenstander kon gunnen. Toch waren er nog wel een aantal hachelijke momenten met evenveel reddingen van keeper Jansen; zoals bij een nogal vreemde kopbal van Bosma die maar net voor de doellijn kon worden weggeduwd. En een bal die al of niet van achter de doellijn met een volley werd gekeerd.

Tijdelijk gestaakt

En toen brak de 29e minuut aan, waarin Noordwijk via Emiel Wendt 2-0 wist te scoren, maar waarna de Rijnsburgse goalie ernstig geblesseerd langdurig op het veld bleef liggen. De wedstrijd werd tijdelijk gestaakt en de onfortuinlijke keeper moest voor behandeling naar het LUMC. Daar bleek dat hij een zware hersenschudding en een rugblessure had opgelopen.

Na de hervatting werden de laatste 15 minuten van de eerste helft zonder hoogte punten uitgespeeld. Ook de tweede helft gaf eenzelfde spelbeeld. Rijnsburgse Boys mocht de bal en zij zochten naar mogelijkheden, waarbij af en toe een speldenprikje kon worden uitgedeeld.

Sterk verdedigend

Rijnsburg kwam nog wel tot een vorm van offensief, maar als er al gevaar dreigde dan liet het centrale verdedigingsduo zien dat er weinig te halen was voor de Boys. Rietveld zoals altijd erg gedegen en Teun Zethof opvallend zelfverzekerd en geheel foutloos opererend. Verder dan een paar afstandsschoten en een vrije trap recht in de muur kwamen de Rijnsburgse Boys niet. Noordwijk incasseerde feitelijk gemakkelijk de 3 punten en Rijnsburgse Boys moest ervaren dat alleen positieve prognoses geen punten opleveren.

Noordwijk heeft komend weekend geen competitieverplichtingen en gaat de week erop naar buurman Katwijk. Opnieuw een rol als underdog tegen de superieure Katwijkers die inmiddels de ranglijst met trots aanvoeren met een voorsprong van 7 punten op AFC. Noordwijk staat inmiddels op een 9e plaats met 10 punten achterstand op de koploper.

Vijf keer is scheepsrecht voor NOVO

volleybal n Het seizoen is al even onderweg en de heren van NOVO komen als een diesel op gang. Zo werden de eerste 4 wedstrijden met veel kracht inspanningen verloren, de ene met een meer nipt verlies dan de ander.

Het seniorenteam NOVO komst dit seizoen oude bekende en nieuwe jonge teams tegen. De 9 heren van NOVO hebben zich tijdens de coronaperiode op diverse wijzen bezig gehouden, maar konden pas dit seizoen weer op samen trainen in de zaal. Helaas zijn de heren wegens studies en werkaangelegenheden niet altijd compleet, maar zijn groeien in het seizoen. Iedere wedstrijd werden punten verdiend en soms een puntje teveel weggegeven voor de winst.

Afgelopen zaterdag kon tegen het jeugdige ontwikkeling team van ZVH de ervaring overwinnen. Het snelle afwisselende spel van NOVO werd door derde team van ZVH niet bijgehouden. Ondanks het spel van NOVO kon een aantal van de jonge spelers van ZVH laten zien dat ze de derde divisie gaan ontgroeien. NOVO had moeite met diverse service series en moest uiteindelijk één set laten aan de thuisploeg in Zevenhuizen. Met 1-3 winst kon NOVO 4 punten mee naar huis nemen.

Novo stijgt in de ranglijst naar een 7e plaats.