Voor de basletba;clinic begon, spraak de burgemeester de kinderen nog even toe. | Foto: Ina Verblaauw
Voor de basletba;clinic begon, spraak de burgemeester de kinderen nog even toe. | Foto: Ina Verblaauw Foto: Ina Verblaauw

Burgemeester opent basketballclinic

clinic n Basketbal vereniging MSV (Met Sprongen Vooruit) bestond in 2020 50 jaar, maar kon toen niet gevierd worden. Dit jaar worden tal van activiteiten op touw gezet. Zaterdag 16 oktober stond de hele dag in het teken van een basketbalclinic, gegeven door niemand minder dan Henk Pieterse. Een nationale topper met een indrukwekkende internationale basketbal carrière. Ook zijn lengte van 2.11 meter maakt een bijzondere indruk.

Door Ina Verblaauw


Op sportpark Duinwetering was het in de ochtend de beurt aan de ukkies – groep 1 tot en met 5. Zo’n 50 enthousiaste kinderen deden aan de clinic mee. ’s Middags was het de beurt aan de groep 5 tot en met 7. Voordat zij aan de slag konden, kwam Burgemeester Wendy Verkley de kinderen even toespreken. Over het plezier van sporten en over het thema van de dag “Pesten”. Door Henk Pieterse werd ze daarna uitgedaagd op een bal in de basket te werpen. Daarvoor kreeg ze vijf pogingen. Onder geroffel op de bal door alle kinderen en tot ieders hilariteit was de eerste bal meteen raak! Daarna ging de grote groep kinderen aan de slag, ondersteund door muziek met een lekkere beat. 


Lengte niet belangrijk

“Om basketbal te spelen hoef je niet per definitie heel erg lang te zijn”, aldus voorzitter Jasper Duijndam, zelf wel langer dan 2 meter. "Ook dribbelaars die overal tussendoor gaan zijn nodig." 


MSV heeft momenteel 120 leden. Door het stoppen van The Jump uit Noordwijkerhout is er zelfs een toename van het aantal leden. Met het Peanuts Basketball worden drie gratis proeftrainingen aangeboden. 


Voor aanmelden en meer informatie: www.msvnoordwijk.nl.