Wil van der Niet exposeert in Museum Noordwijk

expositie n In Museum Noordwijk zijn sinds acht oktober vijftig schilderijen van de zee te vinden. Naast de schilderijen wordt er oude badkleding tentoongesteld. Kunstenaar Wil van der Niet is met vijf schilderijen te zien op deze expositie.

Wil van der Niet, geboren en getogen in Noordwijk, loopt veel over strand, waar zij inspiratie op doet voor haar schilderijen. Storm en ruwe zee zijn voor haar een belangrijk thema.


Van der Niet schildert de zee in pasteuze techniek met een vlotte expressieve toets. Zij bouwt het schilderij op in verflagen. Met die gelaagdheid probeert zij tot de kern van de zee door te dringen en de beweging en energie die zij voelt bij de zee te vertalen in olieverf.

Tijdens schilderworkshops heeft Van der Niet haar passie voor schilderen ontdekt. Ze besloot zich verder te ontwikkelen en te gaan studeren aan de Kunstacademie, waar ze in 2008 afstudeerde. Na de Kunstacademie heeft zij les gehad van Natalia Dik in Amsterdam om zich te bekwamen in ‘plein air’ schilderen. Vanaf 2008 tot heden is Van der Niet deelnemer aan het Schilderfestival in Noordwijk. In 2014 en 2019 werd zij genomineerd voor de Royal Talens Painting award. 


De tentoonstelling De Zee in Museum Noordwijk duurt tot 20 maart 2022.