Codes…

Ergens rond 15 maart 2020 werd de wereld opgeschrikt met de mededeling dat er een ernstig virus was opgedoken. Het begon in Wuhan en langzaam (maar soms ook explosief) nam het ons leven in de greep. 

We gingen in een ‘lockdown’… een woord dat we nog niet echt in ons dagelijks leven hadden gehoord. Het gooide wel ons hele bestaan overhoop maar er daagde licht aan de horizon: een vaccin was ontwikkeld!

Er waren wel een heleboel mensen die daar hun bedenkingen bij hadden. Dat demonstreerden ze op velerlei manieren en op veel plekken overal in Nederland.

Als je het vaccin met (meestal) 2 prikken in je arm had gekregen was je veilig: je kon niet meer ziek worden…maar als je wel ziek werd waren de gevolgen veel minder heftig dan zonder de prikken.

Om nu ergens binnen te komen (in bijvoorbeeld restaurants, cafés, theaters en bioscopen) moet je kunnen bewijzen dat je de benodigde prikken hebt gehad. Dat kan met een app op je telefoon of met een geprinte versie op een A4-tje.

Veel mensen zien die ingreep in hun (tot nu toe veilige leven) niet zitten.

Beste respondenten: wat vinden jullie er van dat sommige mensen zonder de benodigde gegevens niet ergens binnen kunnen en mogen komen (terwijl iedereen die mensen wel goed kent)?