Afbeelding
Foto: Cor de Mooy

Sander Schoneveld

Op papier blijft Noordwijk de grootste kern, dus op zich is het niet heel vreemd dat er nu gekozen wordt voor een overdekte binnentuin in de bestaande raadszaal van Noordwijk Binnen. Echter, inmiddels zijn we momenteel al tweeënhalf jaar een fusiegemeente. 

Dat over dat traject van waar te moeten vergaderen meer dan drie jaar gedaan wordt, verbaast me dan toch weer. Ik denk dat dit punt kenmerkend is voor de Noordwijkse politiek van de laatste jaren. Alle besluitvorming gaat zo enorm traag, dat zelfs al over iets relatief onbenulligs als dit meer dan drie jaar vergaderd moet worden. In principe zou het relatief simpel moeten zijn. Kijk welke vergadermogelijkheden er zijn en zeg dan binnen afzienbare tijd, dat doen we of doen we niet. Het komt de laatste jaren een beetje over dat het wat aan constructieve oplossingen ontbreekt binnen de gemeente. 

Een goede kennis van me, wonende aan de Pickéstraat zei altijd: ”Puk, gang is alles”. Niet dat gang écht honderd procent heilig is, maar kom op! Beslis en doe dit naar eer en geweten.