Meer en meer straten hebben naast het rood-wit-blauw van geslaagden, ook EK-vlaggen. | Foto: MV
Meer en meer straten hebben naast het rood-wit-blauw van geslaagden, ook EK-vlaggen. | Foto: MV Foto: MV

Nederland kleurt langzaam oranje

REGIO n Veel eindexamenkandidaten kregen deze maand goed nieuws: ze zijn geslaagd...! En dat mag iedereen weten, dus hangen op heel veel plekken de schooltassen samen met de nationale driekleur aan de vlaggenstok.

Dit jaar is het straatbeeld extra feestelijk omdat ook het EK Voetbal - na een jaar vertraging door corona - eindelijk afgetrapt is. Hoewel de oranjekoorts wat aarzelend op gang kwam, is de kans groot dat steeds meer inwoners van Noordwijk, Noordwijkerhout en De Zilk door middel van vlaggetjes en andere oranje versierselen laten weten dat ze achter Oranje staan. 'We' zijn inmiddels groepswinnaar, na winst tegen Oekraïne met 3-2 en de 2-0 tegen Oostenrijk zijn de oranje leeuwen op soevereine wijze aan het toernooi is begonnen. Wat de uitslag van de wedstrijd van gisteren, tegen Noord-Macedonië, was, was op het moment van het ter perse gaan van deze krant nog niet bekend.

Zoals het er nu naar uit ziet, is de kans groot dat Oranje zondag 27 juni om 18.00 uur tegen 'Angstgegner' Portugal speelt. Tot die tijd zullen meer en meer straten oranje gekleurd zijn.!


AutoMaatje Noordwijk breidt ritten uit

vervoer n Welzijn Noordwijk is sinds 1 maart gestart met ANWB AutoMaatje in samenwerking met de gemeente Noordwijk, ANWB en Stichting Thuishuis Noordwijk. Vrijwilligers uit de gemeente Noordwijk vervoeren minder mobiele plaatsgenoten die niet meer zelf voor vervoer kunnen zorgen of lastig van de bestaande vervoersdiensten gebruik kunnen maken.

De vrijwillige chauffeurs halen er ook veel plezier uit; je maakt mensen blij en een ritje is vaak een kleine moeite. Door ANWB AutoMaatje Noordwijk toe te voegen aan het bestaande plaatselijke vervoersnetwerk, wordt het ook voor minder mobiele mensen weer gemakkelijker om deel uit gaan maken van het sociale en maatschappelijke leven. Het is gezellig en praktisch.

Vanwege de versoepelingen rondom de coronamaatregelen, heeft de ANWB de richtlijnen van de ritten aangepast. Naast noodzakelijke ritten zoals naar het ziekenhuis, de huisarts of de fysio, rijden de vrijwillige chauffeurs je nu ook graag naar de kapper of naar een vriendin of familie voor een gezellig kopje koffie. Het AutoMaatje zorgt er ook voor dat je bijvoorbeeld naar de bibliotheek of de markt kan, om weer fijn zelf wat uit te zoeken.Natuurlijk worden hierbij nog wel de geldende coronamaatregelen in acht genomen.

Automaatje is maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag bereikbaar tussen 09.30 uur en 12.30 uur op het nummer 06-38850240. Een mailtje sturen kan natuurlijk ook naar automaatje@welzijnnoordwijk.nl.


Aanmelden als chauffeur?

Lijkt het u leuk om mensen een fijne dag te bezorgen of even een kort ritje te doen, waar veel mensen ontzettend mee geholpen zijn? Neem dan contact op met Nikki van der Ven, nikki.vanderven@welzijnnoordwijk.nl of bel 06-40567077.