Brullende motoren

Het virus, dat meer dan een jaar Nederland in zijn greep heeft, wordt langzaam getemd. Vaccinaties van een groot deel van de inwoners in ons land doen een heftige aanval op de effectiviteit van de onzichtbare bolletjes ellende in ons lichaam. De aantallen besmette personen nemen langzaam af.

Daarnaast gaat de zon langzaam naar zijn hoogste punt in zijn seizoen en vanaf volgende week gaan de dagen weer korter worden. Het mooie weer, dat met de zon gepaard gaat, zorgt echter ook voor een overlastsoort die blijkbaar slecht te bestrijden is: brullende motoren.

Geregeld bezoeken groepen motorrijders de badplaats om zo hun raspaarden (met het bijbehorende geluid) aan de bewoners en de bezoekende gasten te showen. Via de invalswegen gaan ze met donderend geraas op weg naar de Boulevard om daar te pronken met hun vervoermiddel. Bewoners die langs de invalsroute wonen kunnen geregeld getuige zijn van een wheelie: dat is volgens de Wikipedia “het zodanig balanceren op een fiets of motorfiets dat men alleen op het achterwiel rijdt. Bij een motorfiets wordt een wheelie gewoonlijk veroorzaakt door het "in de ketting klimmen bij forse acceleratie”. In de bocht bij Zorgcentrum Hoogwaak, op de Beeklaan en op de van de Mortelstraat kunnen de capriolen vaak visueel en geluidstechnisch waargenomen worden…

Beste respondenten, wie zou er wat tegen deze inbreuk op de rust van de mondaine badplaats kunnen inbrengen?