Ensemble Parilis Concordia. | Foto: PR
Ensemble Parilis Concordia. | Foto: PR Foto: PR

Muziek als medicijn

Noordwijk n Het ensemble Parilis Concordia heeft een speciaal programma voor deze tijd gemaakt: ‘La Passacaglia della Vita - Muziek als Medicijn’. Zij brengen dit ten gehore op zondag 20 juni om 15.00 uur in de Oude Jeroenskerk.

Het ensemble bestaat uit: Robert de Bree (blokfluit, barokhobo); Ester van der Veen (blokfluit, contrafagot); Kim Stockx (blokfluit, barokfagot); Emma Huijsser (blokfluit, barokharp) & Pietro Paganini (spinet, orgel).

In dit programma gaan zij de strijd aan tegen het virus met een anonieme Batalha; biedt Hugh Ashton’s Maske ons (hopelijk) bescherming; kunnen wij altijd nog terugvallen op een Medico Perfetto; worden tranen geplengd aan het graf van een geliefde in Monteverdi’s Lagrime d’amante al sepolcro dell’amata; wordt de melancholie verdreven met een zelfgemaakte Tarantella; brengt solo harpspel verlichting zoals ooit aan koning Saul; blijkt de hypochonder zich zijn ziekte weer ingebeeld te hebben (La malade immaginaire - Charpentier); krijgen we een levendige impressie van onze ervaringen met de PCR-test (Robert de Bree naar Tableau de loperation de la taille – Marais); klinkt een heuse fuga over het thema Covid-19 en wordt uiteindelijk het leven - en de dood - gevierd in een geïmproviseerde Passacaglia della Vita.

Dit alles met een klein ensemble maar een indrukwekkende verzameling aan instrumenten.


Reuring is weer open

open n De locaties van Reuring in De Zilk, Noordwijkerhout en Noordwijk zijn weer open. Sport gezellig mee met Reuring onder begeleiding van de buurtsportcoach.

Maandag in De Zilk sport van 10.00 tot 11.00 uur, Reuring tot 14.00 uur. Dinsdag in Noordwijkerhout sporten van 10.00 tot 11.00 uur, Reuring tot 14.00 uur. Dinsdag in Noordwijk Reuring van 10.00 tot 12.00 en van 13.00 tot 15.00 uur. Donderdag van 13.30 tot 15.30 uur. Vrijdag Reuring van 10.00 tot 12.00 uur en sporten met vrije inloop van 12.00 tot 13.00 uur.

Wil jij ook Reuring, meld je aan op onderstaand nummer, omdat nog coronamaatregels in acht genomen moeten nemen gaat ontmoeten bij Reuring op aanmelding via tel. 06-50610135.

Voor Reuring sport geldt vrije inloop.