De zendingsactie van De Duinpieper bracht bijna 1400 euro op voor de Voedselbank. | Foto: PR
De zendingsactie van De Duinpieper bracht bijna 1400 euro op voor de Voedselbank. | Foto: PR Foto:

Duinpieper in actie voor Voedselbank

actie n Dit schooljaar zet basisschool De Duinpieper zich actief in voor de Voedselbank Noordwijk. In de maand december hebben de kinderen voedsel ingezameld uit de top5 van de lijst van de Voedselbank, zoals pasta en olijfolie. Op deze manier wilde de school in de donkere tijden de ander helpen. Hier is ruim gehoor aangegeven door de kinderen. De producten zijn dankbaar ontvangen door de Voedselbank.

Daarnaast heeft de school in de maand april een zendingsactie gehouden, om via zending én een sponsorloop geld in te zamelen. Op Koningsdag was het dan zover, de sponsorloop. Vanwege corona kon de gebruikelijke opzet van de Koningsspelen niet doorgaan, vandaar dat iedere groep in een afgebakende tijd zoveel mogelijk rondjes om de school heeft gerend. Een rondje om de school is ongeveer 400 meter. Er waren zelfs kinderen die 11 rondjes hebben gerend. Uiteraard werden ze door de kinderen die niet aan de beurt waren om te rennen, aangemoedigd. Ook de juffen en de meesters hebben zich van hun sportieve kant laten zien.


Dit heeft zijn vruchten afgeworpen, met bedrag van wel € 1392,15. Kinderen uit de bovenbouw hebben meegeholpen om een mooie cheque te ontwerpen en dit kleurrijk te versieren.


Samenwerking voorop in de Duin- en Bollenstreek

REGIO n De gemeenten Hillegom, Katwijk, Lisse, Noordwijk en Teylingen hebben samen de Strategische Agenda Ruimte Duin- en Bollenstreek opgesteld. In de placemat en het boekje staan de keuzes die voor de langere periode gemaakt moeten worden voor onze dorpen en alles daaromheen.

Hoe ziet de Duin- en Bollenstreek eruit in 2040? Waar wonen en werken we? Waar kunnen mensen naar toe in hun vrije tijd? Waar gaan we wandelen en fietsen? Over al deze onderwerpen moeten gemeenteraden en colleges van burgemeester en wethouders keuzes maken. Sommige keuzes staan in de Omgevingsvisie van de eigen gemeente, andere keuzes gaan over gemeente- en provinciegrenzen heen.

Met de Strategische Agenda Ruimte wil men de Duin- en Bollenstreek sterker positioneren in de gesprekken met de grotere steden en metropoolregio's Amsterdam en Den Haag/Rotterdam. De zee en de duinen, het bollengebied, de plassen en trekvaarten en de diverse mooie historische dorpen maken onze regio aantrekkelijk om te wonen en te werken, maar ook om tot rust te komen in het weekend of in de vakantie. Er wordt hard gewerkt in het MKB, de handel en in de toerisme sector.

De Agenda gaat samen met de regionale Omgevingsagenda Hart van Holland en de Strategische Agenda Rijn- en Veenstreek op in de nieuwe Regionale Omgevingsagenda Holland Rijnland. Dit document wordt besproken door alle gemeentebesturen en voor de zomer vastgesteld. De Agenda is online te vinden op de websites van de gemeenten.