Afbeelding
Foto:

Quirine Kamphuisen

Van 2017 tot 2020 is in Noordwijk gebruik gemaakt van de tool ‘City Traffic’ voor het meten van bezoekersstromen, hetgeen iets heel anders is dan het volgen van individuen. Dit heeft ons waardevolle informatie opgeleverd over drukke plekken. Zeker in een toeristische gemeente zoals Noordwijk is deze informatie van wezenlijk belang voor bijvoorbeeld infrastructuur, parkeerbehoefte , evenementen en veiligheid.

Op dit moment wordt de huidige informatiebehoefte samen met de Gemeente Noordwijk, Noordwijk Marketing, diverse ondernemers en cultuur- en evenementenverenigingen in kaart gebracht. Je kan je voorstellen dat de informatiebehoefte vooral sinds covid-19 is veranderd. Op basis van de uitkomst van dit onderzoek zal een voorstel worden gedaan welke systemen het beste passen om deze informatie te verkrijgen.

Uiteraard zullen de voorgestelde systemen altijd volledig in lijn met de privacywetgeving zijn. Noordwijk Marketing zal altijd zorgvuldig met privacybelangen omgaan. De ambitie van Noordwijk Marketing is een succesvol, inspirerend en leefbaar Noordwijk voor iedereen; bewoners, bezoekers en bedrijven. En daar zetten we ons elke dag voor in.