Na rijp beraad is besloten de Flower Parade Rijnsburg toch niet door te laten gaan. | Foto: PR
Na rijp beraad is besloten de Flower Parade Rijnsburg toch niet door te laten gaan. | Foto: PR Foto:

Flower Parade Rijnsburg gaat niet door

Corso n De 75e feestelijke jubileumeditie van Flower Parade Rijnsburg die op zaterdag 14 augustus door de straten van Rijnsburg, Katwijk en Noordwijk zou rijden, gaat niet door. Er zijn er nog te veel onzekerheden of het evenement veilig en volgens de geldende regelgeving kan plaatsvinden.

In nauwe samenwerking met de deelnemers, sponsoren, vrijwilligers en de gemeente hebben wij onderzocht welke mogelijkheden er waren. Sinds september is ook gekeken naar een alternatief evenement in het geval het corso niet zou kunnen rijden vanwege de Covid-maatregelen.

Een uitgewerkt plan daarvoor lag inmiddels klaar. Bij het opstellen van het plan hebben we gemerkt dat alle betrokkenen het corso een zeer warm hart toedragen.

Een volwaardige corsobeleving lijkt onder de huidige onzekere omstandigheden helaas niet mogelijk en verantwoord en daarom heeft het bestuur besloten om de Flower Parade of een alternatieve invulling van de Flower Parade niet door te laten gaan.

De Stichting Rijnsburgs Bloemencorso spreekt de hoop uit dat er voor de volgende editie weer volop mogelijkheden zijn om een mooie parade te laten rijden. Zij nodigt iedereen dan ook van harte uit om 12, 13 en 14 augustus 2022 alvast te noteren.


ZVN begint weer met jeugdzeilen

watersport n Na een jaar van onzekerheid en afwachten kan de Zeilvereniging Noordwijk (ZVN) eindelijk starten met een nieuw seizoen jeugdzeilen. Nagelbijtend hebben de instructeurs moeten wachten maar het zeewater lonkt weer. Vanaf 22 mei start een nieuw seizoen waarin jeugd van 10 jaar en ouder kan leren zeilen op de catamarans van de ZVN. De afgelopen tijd is gebruikt om de boten weer in perfecte conditie te brengen en zijn er ook helemaal klaar voor.


Lijkt het jou ook zo leuk om op zee te leren zeilen? Meld je dan aan voor de zeilcursus of kom op één van de drie zaterdagen vanaf 22 mei voor een proefles. De ZVN werkt volgens het CWO systeem, met gecertificeerde instructeurs, waarin je zowel de theorie als de praktijk van het (catamaran)zeilen leert. In het seizoen, dat van mei tot oktober loopt, krijg je minstens 10 lessen.


Aan het einde van het seizoen kun je, als je een beetje aanleg hebt, zelfstandig met de boot het water op samen met een leeftijdgenoot. Dus waarom kom je niet samen met je broer, zus of vriend? Samen zeilen is nog veel leuker tenslotte!


Alle informatie vind je op www.zvnoordwijk.nl/opleiding/ Wil je eerst een keer proberen of het iets voor jou is?

Stuur dan een mail naar cwo-jeugd@zvnoordwijk.nl en we nodigen je uit voor een gratis proefles.


Groot Hoogwaak biedt zorg op afstand

zorg n Groot Hoogwaak is een organisatie die graag en met aandacht voor mensen zorgt. Men wil vooral waarde toevoegen aan het leven van inwoners van Noordwijk met een zorg- of ondersteuningsvraag.


Hierin is het ondersteunen van uw zelfstandigheid, fysiek en mentaal welbevinden en de sociale omgeving een belangrijk onderdeel van het dienstenpakket. ThuisSupport, de thuiszorgafdeling van Groot Hoogwaak, maakt daarbij ook gebruik van beeldzorg. Een vorm van zorg op afstand, waarmee u altijd in verbinding kunt staan met ons team door middel van een ‘Compaan'. Het woord zegt het al ‘uw digitale vriend', in dit geval een supermakkelijke tablet, waarmee wij u kunnen bereiken, wij u zorg op afstand kunnen bieden, u kunt beeldbellen maar waarop men ook leuke activiteiten kan doen. Allemaal in de veiligheid van het eigen huis. Wel zo'n prettig idee.

Met behulp van beeldbellen voeren de medewerkers van ThuisSupport gesprekken met cliënten, waarin ingegaan wordt op een groot aantal zorgvragen. In onderling overleg worden contactmomenten vastgelegd. Het gaat hierbij met name om controle momenten en begeleidingsgesprekken. Meer informatie en advies bij het Cliëntservicebureau, tel. 071-3688789 of clientadviseur@groothoogwaak.nl

Afbeelding