Burgemeester Wendy Verkleij legde ook bloemen bij het monument op de Willem van den Bergh. | Foto: Willem Krol
Burgemeester Wendy Verkleij legde ook bloemen bij het monument op de Willem van den Bergh. | Foto: Willem Krol Foto: KROLFOTO 0622505508

Opdat wij niet vergeten...

herdenken n Tijdens Dodenherdenking legde burgemeester Wendy Verkleij een krans bij het oorlogsmonument op de Oude Zeeweg in Noordwijk en bij het monument 's Heerenloo. Later die dag volgde de kranslegging bij het monument ‘Geloof, Hoop en Liefde' voor de Heilig Hartkerk in de Zilk en bij het gemeentehuis in Noordwijkerhout. Vanwege corona konden de Noordwijkers, Noordwijkerhouters en Zilkers er niet bij zijn. Er was wel een digitale dodenherdenking te volgen via Omroep Bo. · Lees verder op pagina 7


Drie Blauwe vlaggen voor Noordwijk

erkenning n De Blauwe Vlaggen 2021 zijn uitgereikt. In de Bollenstreek zijn er zes verdeeld.

In Noordwijk wappert de vlag al meer dan 31 jaar. Ook dit jaar was er een voor Badstrand Noordwijk, de Duindamseslag en de Langevelderslag. In Sassenheim mag Jachthaven Jonkman ook komend jaar weer een Blauwe Vlag voeren, net als Jachthaven ’t Zwanengat in Warmond. Nieuwkomer is de Koninklijke Watersportvereniging De Kaag in Warmond.


De Blauwe Vlag is de internationale onderscheiding die jaarlijks wordt toegekend aan stranden en jachthavens die veilig, schoon en duurzaam zijn.

In de praktijk betekent dit dat genomineerden moeten voldoen aan een aantal belangrijke criteria zoals schoon water, goede sanitaire voorzieningen en een hoge mate van veiligheid.


De Blauwe Vlag is één jaar geldig.