Online Koffie+

Leefstijlverandering n Tijdens de online Koffie+ op 20 mei van 10.30 tot 12.00 uur is voedingsdeskundige Isabelle Groenstege te gast. Zij gaat het hebben over Leefstijlverandering en ons brein.

We weten vaak heel goed wat gezonde voeding is en dat meer bewegen en ontspanning goed voor ons zijn. We willen graag een gezondere leefstijl. Toch lukt het ons vaak niet om onze leefstijl te veranderen op de lange termijn. Wat maakt het toch zo moeilijk om onze leefstijl te veranderen?

Door beter te begrijpen hoe ons brein werkt, kunnen we ons gedrag makkelijker en duurzamer veranderen. Ze vertelt over de opbouw van ons brein en wat er daarin gebeurt als er grote aanpassingen in onze leefstijl gemaakt worden. Isabelle zal ook ingaan op bewuste en onbewuste voedselkeuzes, hoe de supermarkt inspeelt op ons onbewuste brein en hoe dit thuis ook kan worden gedaan om tot gezondere voedselkeuzes te komen. Daarnaast geeft Isabelle tips over nieuwe gewoontes aanleren.

Deelname is gratis, maar wel graag vooraf aanmelden via www.bibliotheekbollenstreek.nl


Breng je                boeken terug

bibliotheek n De AfhaalBieb van de Bibliotheek Bollenstreek is een groot succes. Iedere dag staan er tassen klaar met gereserveerde boeken om opgehaald te worden door onze leden. Afgelopen week is de 20.000e klant van de AfhaalBieb verrast met een feestelijke overhandiging van een boekenpakket van de AfhaalBieb. Om de AfhaalBieb voort te kunnen zetten is het belangrijk dat boeken ook weer ingeleverd worden. Daarom organiseert de Bibliotheek Bollenstreek de Breng-je-boeken-terug-dagen op vrijdag 14 mei van 9.00 tot 15.00 uur en zaterdag 22 mei van 10.30 tot 15.30 uur. Op deze dagen kunnen boeken zonder afspraak ingeleverd worden bij ingang van de bibliotheek in Noordwijk of Noordwijkerhout.


Online latifa

palliam n Eenvoudige dingen zijn vaak zo moeilijk en toch ook weer niet. Thuis zijn bij jezelf bijvoorbeeld. Dinsdagavond 11 mei om 19.30 uur neemt docente Marije Groenewoud je mee in het eeuwenoude meditatieve Latifa-gebed. Door het aanraken van jouw eigen subtiele levenskwaliteiten raak je aan de diepste grond van jouw bestaan. Ervaar hoe je meer en meer bij jezelf komt door de kracht van herhaling en aanraking. In verband met corona zal de meditatie deze keer online plaats vinden. www.palliam.nl