Afbeelding
Foto:

Kom tuintegels ruilen voor gratis plantjes

Steenbreek n In het weekend van 14 en 15 mei wordt in de Duin- en Bollenstreek weer de Steenbreek actie georganiseerd. Op deze dagen kun je de tegels uit je tuin inruilen voor gratis plantjes bij de aangesloten tuincentra.

Minder steen en meer groen is hard nodig. Het vermindert wateroverlast bij hevige regenbuien, maar is ook van belang voor de biodiversiteit. In onze tuinen valt dan ook nog een hoop winst te behalen, aangezien in onze regio meer dan 70% van de tuinen uit steen bestaat. Onder het motto ‘Alle Tuinen Groen in de Duin- en Bollenstreek’ gaan we samen aan de slag om onze tuinen te vergroenen.


Gratis plantjes

Doe mee en haal minimaal twee tegels uit je tuin om meer ruimte voor groen te creëren. Neem deze tegels (je kunt maximaal 10 stuks per huishouden inleveren) op 14 of 15 mei mee naar een van de aangesloten tuincentra en ontvang in ruil daarvoor drie gratis tuinplanten. Deze actie is geldig voor alle inwoners van de gemeenten Katwijk, Noordwijk, Lisse, Hillegom en Teylingen en zolang de voorraad strekt.

Tijdens openingstijden kun je bij Tuinextra aan de Van Berckelweg 51 terecht. Houd hierbij wel de coronamaatregelen in acht en volg de instructies van het personeel.


Voor inspiratie, tips en andere acties om je te helpen ook jouw tuin nog groener te maken, kun je terecht op de actiepagina van De Groene Uitdaging www.degroeneuitdaging.nl/alletuinengroen


Woon je in Lisse, Noordwijk, Teylingen of Hillegom? Vergeet dan niet om je gewipte tegels ook te registreren voor het NK Tegelwippen via nk-tegelwippen.nl om zoveel mogelijk tegels met jouw gemeente te scoren.


Stuntsteplessen op Skatepark Noordwijk

step n Heb jij altijd al willen stuntsteppen als een echte pro? Nu is je kans om van de echte stunt steppers te leren. Voor de prijs van 5 euro krijg je vanaf 19 mei 5 weken lang een uur stunt step les op de woensdagmiddag of -avond.

De lessen zijn verdeeld over drie leeftijdscategorieën: 8 tot 10 jaar van 15.30 tot 16.30 uur; 10 tot 12 jaar van 16.30 tot 17.30 uur en 12 tot 17 jaar van 19.00 tot 20.00 uur. Per leeftijdsgroep kunnen er maximaal 10 deelnemers meedoen. Naast de lessen zijn de hele woensdagmiddag vier instructeurs aanwezig op de skatebaan, te herkennen aan de rode trui, voor als je nog wat extra hulp nodig hebt. Deze hulp zit bij de prijs inbegrepen.

Het jongerenwerk van Welzijnskwartier is regelmatig te vinden op het skatepark aan de Voorstraat in Noordwijk. Dit skatepark wordt altijd druk bezocht door jongeren die komen om te skateboarden, in-line skaten of stuntsteppen. Ook zien de jongerenwerkers dat er jongeren druk bezig zijn om de techniek van het stuntsteppen onder de knie te krijgen. Dit is zo makkelijk nog niet. Daarom heeft het jongerenwerk samen met een viertal ervaren stuntsteppers en de buurtsportcoaches een lesprogramma ontwikkeld die jongeren de basis van het stuntsteppen kan bijbrengen.

De ervaren stuntsteppers zijn ook opgeleid om deze lessen te gaan geven. Zo hebben ze bij het jongerenwerk succesvol een EHBO-cursus afgerond voor het geval er iemand valt. Van de buurtsportcoach leerden ze het lesgeven.


Schrijf je nu in op www.noordwijkactief.nl Vermeld bij de inschrijving de leeftijd van de deelnemers. De betaling van € 5,00 dient contant of via pin bij de eerste les betaald te worden.