Sylvia Beugelsdijk verrast ondernemers met een bloemetje. | Foto: pr
Sylvia Beugelsdijk verrast ondernemers met een bloemetje. | Foto: pr Foto:

Noordwijk Shopping Centre in actie

open n Voor de foto gingen de mondkapjes even af, maar het was dan ook voor de ‘big smile’.

Het bestuur van Noordwijkse centrum ging woensdag op pad om alle ondernemers van het Shopping Centre met een bloemetje te verrassen. De reacties van de ondernemers waren enthousiast en overweldigend. ‘Iedereen reageerde zo blij’, vertelt Sylvia Beugelsdijk van het NSC. ‘We moesten ook gewoon wat doen. We zijn zo blij dat alle winkels vanaf 28 april weer gewoon open kunnen, daarom wilden we ze met dit bloemetje graag een hart onder de riem steken. We zijn weer open en kunnen weer doen waar we goed in zijn. Dat willen we graag laten weten. We zijn een bloemenbadplaats en de ondernemers van het shoppingcentrum, de Hoofdstraat, Bomstraat en Maarten Kuijtstraat kijken uit naar de bezoekers. Dan maken bloemen het extra vrolijk.’


Lou en Myrthe beklimmen Kilimanjaro

goeddoel n Aangestoken door het enthousiasme van zijn dochter gaat de in Noordwijkerhout wonende Maastrichtenaar Lou Muijtjens, samen met dochter Myrthe de Kili challenge van WAR child aan.

Myrthe doet vrijwilligerswerk voor WAR child en vertelde haar vader over de Kili challenge. Aanvankelijk stelde Lou voor om samen te gaan trainen want een berg beklimmen van 5896 meter hoog is geen peulenschil. Gaandeweg groeide het idee om zelf ook mee te gaan. Deelnemers betalen zelf de kosten voor de expeditie, die geheel lokaal georganiseerd wordt. "Om mee te mogen doen doneer je 2400 euro aan WAR child." WAR child zet zich in voor een beter leven van honderdduizenden kinderen in oorlog. De organisatie helpt de kinderen met het verwerken van hun ingrijpende ervaringen, het weer contact durven maken met andere mensen en het opbouwen van zelfvertrouwen. "Helaas is het covidmaatregelen niet makkelijk om leuke acties te houden voor fondsenwerving. Gelukkig was de A&H in de Kerkstraat bereid om voor WAR child de emballagezuil ter beschikking te stellen," vertelt Lou. "Dus iedereen kan zijn lege flessen inleveren bij de A&H en het bonnetje in de zuil deponeren voor WAR child!" Vader en dochter trainen in het Zuid Limburgse heuvelland, maar ook hier in de duinen. Aan de conditie zal het dan ook niet liggen. "Boven de 3000 meter kun je hoogteziekte krijgen en dáár kun je niet op trainen. We hopen dat alles doorgaat, want de september-expeditie is gecanceld en nu staat de tocht voor januari 2022 op de planning."


Stem op Kunstklank Club van 2021

cultuur n Iedereen kan nog tot 24 mei stemmen op zijn of haar favoriete cultuur- én sportclub van het jaar, een actie van Rabo ClubSupport.

Nederland telt ruim 50.000 verenigingen en stichtingen, welke samen het grootste sociale netwerk van het land vormen. Het is zonder twijfel een uitdagend jaar geweest voor alle sport- en cultuurclubs. Maar het verenigingshart klopt als nooit tevoren. De één ontwikkelde kleinschalige concerten, de ander organiseerde wedstrijdjes voor kinderen en zette een online veiling op om de clubkas te spekken. Kortom, sportclubs en cultuurverenigingen lieten zich het afgelopen jaar massaal van hun meest creatieve kant zien. Om extra inkomsten te creëren in een tijd waarin bijna alle activiteiten wegvielen, maar ook om in verbinding te blijven met hun leden en buurt. Deze clubs verdienen een podium. Deze zomer laten jonge talenten De Nieuwe Wereld zien op het Landgoed Calorama Noordwijk. Stemmen kan via: www.clubvanhetjaar.nl.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding