Afbeelding
Foto:

Senioren-4-Noordwijk een feit

samenwerking n De vier seniorenverenigingen van Noordwijk hebben hun samenwerking in een Federatie vastgelegd.

Sinds de fusie van 1 januari 2019 van de gemeente Noordwijk met de gemeente Noordwijkerhout hebben de twee Noordwijkse, de Noordwijkerhoutse en De Zilkse seniorenverenigingen samenwerking gezocht.

Op 11 december 2020 werd de samenwerking officieel bekrachtigd door de oprichting van de vereniging Federatie Senioren-4-Noordwijk en ondertekening van de statuten. De bedoeling is dat de federatie optreedt als overkoepelend samenwerkingsverband voor haar leden.
Ze behartigt de belangen van de inwoners van Noordwijk van vijftig jaar en ouder in het algemeen en die van de aangesloten organisaties in het bijzonder, zodat de integratie, de gelijkwaardigheid en de participatie van de ouderen binnen de samenleving wordt bereikt.


Winnaar bezorgactie De Schakel

kanjer n Reclamediensten De Schakel, de verspreider van de Noordwijker, heeft een loterij gehouden onder haar trouwe bezorgers.

Alle bezorgers die in oktober 2020 in dienst waren, en nog steeds trouw en goed bezorgen, deden automatisch mee en maakten kans op één van de vijf cadeaubonnen naar keuze ter waarde van 50 euro.

Eén van de gelukkige winnaars is Brian uit Noordwijk. Hij bezorgt sinds juli 2018 voor De Schakel en hij heeft gekozen voor een cadeaukaart van Bol.com.

De andere winnaars bezorgen een krant in Zoetermeer, Nieuw-Vennep, Haarlem en Leiderdorp.


Gratis GeZZond Check

welzijn n Marente organiseert in samenwerking met Zorg en Zekerheid de GeZZond Check, geheel volgens de COVID-19 maatregelen van het RIVM. Deze Check is één maal per twee jaar gratis voor iedereen die bij Zorg en Zekerheid aanvullend verzekerd is. De check duurt 45 minuten en geeft deelnemers een betrouwbaar beeld van hun gezondheid.

Tijdens deze GeZZond Check vindt een cholesterol-, bloedsuikergehalte- en bloeddrukmeting plaats. De longfunctie wordt besproken en lengte en gewicht (BMI) worden gecheckt. De testen worden uitgevoerd door een gediplomeerd verpleegkundige. Daarnaast is er een vragenformulier over de eigen gezondheid en die van de familie. Op basis van de resultaten ontvangen de deelnemers direct een vrijblijvend en persoonlijk advies. Natuurlijk wordt privacy hierbij volkomen gewaarborgd. De GeZZond Check kan eventuele gezondheidsrisico’s aan het licht brengen, zodat hier tijdig iets aan gedaan kan worden. Voorkomen is immers beter dan genezen!

De GeZZond Check vindt plaats in een hygiënische en veilige ruimte.De medewerkers houden 1,5 meter afstand en mijden fysiek contact. Wanneer fysiek contact onvermijdelijk is, wordt gebruik gemaakt van beschermingsmiddelen.


Maak een afspraak door op werkdagen te bellen tussen 8.30 en 16.30 uur met de afdeling Ledenservice via 071 – 409 32 23 of e-mailadres ledenservice@marente.nl. Voor meer informatie of direct aanmelden: www.marente.nl/check.