Afbeelding
Foto:

Visie voor de toekomst

visie n Ruim een jaar geleden ging het proces van de Omgevingsvisie Noordwijk van start tijdens de startbijeenkomst, op 4 maart 2020. Er werden teams gevormd en de basis voor samenwerkingen werd hier gelegd. In de maanden die daarop volgde werkten de teams aan hun eigen toekomstvisie.

Het proces liep door corona uiteraard anders dan gepland. Desondanks wisten de meeste teams hun toekomstvisie aan te leveren. Zo leverden ruim 150 inwoners, ondernemers, scholieren en andere betrokkenen de basis voor de Omgevingsvisie Noordwijk. In de zomer van 2020 ging het redactieteam, bestaande uit zowel bewoners als ambtenaren, aan de slag met het schrijven van de Omgevingsvisie. Zij brachten alle toekomstvisies samen tot één Omgevingsvisie.


De concept-Omgevingsvisie beschrijft de identiteit en de gewenste koers voor van Noordwijk. Daarmee wordt de toekomst van Noordwijk geschetst. Met een uitnodiging naar initiatiefnemers om hun ideeën en initiatieven uit te werken, aan de hand van de Omgevingsvisie. Past het binnen de Omgevingsvisie, dan ondersteunt de gemeente het initiatief graag.


Volgende stap

De Omgevingsvisie is pas definitief als deze is vastgesteld door de gemeenteraad. Dat is op dit moment de volgende stap voor de concept-Omgevingsvisie: het besluitvormingsproces. In februari was de informerende sessie, de eerste stap in de besluitvorming. Hier werd de raad geïnformeerd over de inhoud van de Omgevingsvisie.


Op 6 april was de meningsvormende raadscommissie over de Omgevingsvisie. De volgende stap is het besluit van de gemeenteraad. Op 13 april komt de gemeenteraad met een definitief besluit over de Omgevingsvisie in de besluitvormende raad. In deze laatste stap wordt de Omgevingsvisie of vastgesteld, of afgewezen. In het laatste geval moet de gemeente aanpassingen doen in het document.

De raadsvergadering van 13 april is openbaar en kan door iedereen gevolgd worden. De link naar de vergadering zal op 13 april op de website van de gemeente beschikbaar zijn.

Meer weten over de Omgevingsvisie, het traject met bewoners en andere ideeën voor de toekomst van Noordwijk? Kijk op mijntoekomst.noordwijk.nl


Webinar over kinderen                vol temperament

cjg n Op 22 april houdt het Centrum voor Jeugd en Gezin in samenwerking met Tischa Neve een webinar over temperamentvolle kinderen. Het is bedoeld voor ouders met kinderen van 2 tot 12 jaar in regio Hollands Midden.

Temperamentvolle kinderen zijn intense, gevoelige en opmerkzame kinderen met een sterke eigen wil. Tijdens dit webinar legt bekend kinderpsycholoog en opvoedkundige Tischa Neve uit hoe het in het hoofd en lijf van temperamentvolle kinderen werkt. Als je je kind leert aanvoelen en goed begrijpt dan maakt dat een wereld van verschil voor je kind, voor jou én voor je gezin.


Dit webinar vindt plaats op donderdag 22 april van 20.00 tot 21.00 uur. Aanmelden voor de gratis CJG-webinar kan via www.cjgcursus.nl