Mantelzorgers verdienen wel een extraatje als waardering voor de hulp die ze bieden. | Foto: pexels.com
Mantelzorgers verdienen wel een extraatje als waardering voor de hulp die ze bieden. | Foto: pexels.com

‘Mantelzorgers verdienen waardering’

n 125 euro als bedankje op de Mantelzorgpas

bedankje n Mensen die langdurig en onbetaald zorgen voor een chronisch zieke of iemand met een beperking, zijn mantelzorger. Het kan hier gaan om de zorg voor een partner, ouder, kind, familielid, vriend of kennis.


Als blijk van waardering voor haar mantelzorgers geeft gemeente Noordwijk ieder jaar een bedankje. In 2021 is dit een tegoed op de mantelzorgpas ter waarde van 125 euro. Daarnaast ondersteunen de mantelzorgconsulenten van Welzijn Noordwijk de mantelzorgers het hele jaar met persoonlijk contact, het organiseren van bijeenkomsten en het verstrekken van informatie die van belang is voor mantelzorgers.

Aanvragen

Heeft u een mantelzorger en woont u in Noordwijk, Noordwijkerhout of De Zilk? Dan kunt u mogelijk voor uw mantelzorger de mantelzorgwaardering 2021 aanvragen. Dit kan vanaf 1 april. Vul dan samen het aanvraagformulier in.


Als het de eerste keer is dat u de mantelzorgwaardering aanvraagt, ontvangt u per post een mantelzorgpas waar het tegoed op gestort wordt. Het aanvraagformulier kunt u afhalen bij verschillende adressen.


In Noordwijk is dat mogelijk bij het Gemeentehuis Noordwijk, Boekhandel van der Meer, Supermarkt Dirk van den Broek, Supermarkt Vomar, Kaasspecialist Peter den Elzen en Bakker de Witt.

In Noordwijkerhout kan men terecht bij Vink Multimedia en Slagerij Klein en in De Zilk bij Bakker Pompe.


Het volledig ingevulde en ondertekende aanvraagformulier kan men tot uiterlijk 31 december inleveren bij Welzijn Noordwijk.

Retouradressen staan op het formulier vermeld. Men kan de aanvraag ook indienen via
www.mantelzorgpasnoordwijk.nl


Meer informatie en vragen?

Meer informatie over de mantelzorgwaardering staat op
www.mantelzorgpasnoordwijk.nl Zijn er nog vragen, dan kan men terecht bij Welzijn Noordwijk via tel. 071-7114334 op werkdagen tussen 9.30 en 15.30 uur of via

mantelzorg@welzijnnoordwijk.nl