In Noordwijk reikte wethouder Ter Hark de eerste Wandelwaaier uit. | Foto en tekst: Ina Verblaauw
In Noordwijk reikte wethouder Ter Hark de eerste Wandelwaaier uit. | Foto en tekst: Ina Verblaauw Foto: Ina Verblaauw

Wandelwaaiers voor taalcoaches gelanceerd

taalwandelen n Afgelopen woensdag ontving wethouder Roberto ter Hark in de bibliotheek Noordwijkerhout de wandelwaaier aangereikt. De wandelwaaier is een initiatief van de bibliotheek Noordwijkerhout en zal aan de taalcoaches worden uitgedeeld in alle vestigingen van de bibliotheek in de Bollenstreek. Vrijdag 26 maart reikte de wethouder de eerste waaier uit in Noordwijk.

In de hele Bollenstreek zijn meer dan 300 taalcoaches actief om mensen te helpen die moeite hebben met de Nederlandse Taal. Door corona is het lastig een taalmaatje goed te begeleiden. Daarom is het taalwandelen in het leven geroepen.


Om tijdens het wandelen gevarieerde gespreksonderwerpen te hebben, is de taalwaaier ontworpen. Met onderwerpen die je tijdens de wandeling tegen kunt komen, zoals: buitenberoepen, auto’s, bloemen, wolken, vogels of onder de grond. Tal van suggesties worden gegeven om tot een gesprek te komen, waarbij steeds een beetje over Nederland en haar gewoontes wordt verteld. Op de kaartjes staan gespreksvragen, termen en tips. Ook een foto om het geheel te ondersteunen. Elke week kan door de taalcoach een volgende kaart worden opgehaald bij de bibliotheek.


Op één van de kaartjes staat een afbeelding van een draaiorgel met wetenswaardigheden. En nu maar hopen dat die snel weer in het straatbeeld zullen verschijnen.


Webinar voor jeugdige trainers

cjg n Op 12 april houdt het Centrum voor Jeugd en Gezin in samenwerking met Tischa Neve een gratis webinar om nog meer plezier uit je training te kunnen halen.

Bij training geven komt naast de organisatie en het technische en tactische stuk nog veel meer kijken voor trainers: Hoe zorg je ervoor dat de kinderen luisteren, hoe motiveer je de kinderen en hoe ga je om met (lastige) ouders langs de lijn? Dat is best veel gevraagd!

Dit webinar is helemaal afgestemd op jonge trainers en helpt ze nog meer plezier te halen uit training geven. Dit webinar vindt plaats op maandag 12 april van 20.00 tot 21.00 uur. Aanmelden kan via

www.cjgcursus.nl