Afbeelding
Foto:

Frénk van der Linden interviewt Ilja Leonard Pfeiffer: Live vanuit Genua

quarantaine n Ilja Leonard Pfeijfer wordt 13 april van 20.00 tot 21.15 uur online geïnterviewd door Hillegommer Frénk van der Linden over onder andere zijn boeken Quarantaine, dagboek in tijden van besmetting en Grand Hotel Europa.

Van der Linden vraagt Pfeijfer wat hem in deze tijd bezig houdt. En via zijn boeken Quarantaine, dagboek in tijden van besmetting en Grand Hotel Europa, wordt ingegaan op wat hem heeft bewogen deze boeken te schrijven. Wat heeft het hem gebracht? En hoe bijzonder is het dat Grand Hotel Europa, een boek over liefde in tijden van massatoerisme, Europese identiteit, nostalgie en het einde van een tijdperk, juist nu in deze tijd weer zeer actueel is?

De thema’s die worden besproken, worden grotendeels aan de deelnemers overlaten. Deelnemers wordt gevraagd om vooraf vragen toe te sturen en deze worden op 13 april beantwoord. Uiteraard is op de avond zelf ook genoeg mogelijkheid om vragen te stellen middels de chat.

Schuif op 13 april om 20.00 uur aan bij deze online ontmoeting die ondermeer georganiseerd wordt door Bibliotheek Bollenstreek. Kaarten kosten 5 euro voor leden en 6,50 voor niet-leden en zijn verkrijgbaar via www.bibliotheekbollenstreek.nl/biebtalk.


In memoriam: Aad van den Berg

ingezonden n "Op 26 maart 2021 ontvingen wij het droeve bericht dat Aad van den Berg diezelfde dag is overleden. De gezondheid van Aad werd met het klimmen der jaren steeds een stukje minder maar dat verhinderde hem niet om samen met Joke volop te genieten van het leven. Helaas werd Aad 2 jaar geleden getroffen door een herseninfarct. Daar is hij ondanks alle inspanningen niet meer van hersteld.

Aad werd in 1979 lid van De Kaninefaaten en was actief in diverse commissies. Daarnaast was hij jarenlang als adjudant steun en toeverlaat van heel veel prinsenparen. Met bravoure droeg hij de adjudantenstaf. In zijn enthousiasme vergat hij eens dat je met die staf horizontaal niet door een deur kan. De gevolgen laten zich raden: staf doormidden! In 1982 werd Aad gekozen tot 23e Prins der Kaninefaaten. Als geboren en getogen Noordwijkerhouter en ook nog “een Berg” had hij een bijnaam, Vossie! Het was dan ook niet verrassend dat hij als prinsennaam Reinaert koos. Samen met zijn vrouw Joke als prinses was Aad dat seizoen hét boegbeeld van Kokkerhout. Als Prins had hij zo zijn vossenstreken. Zo legde hij eens een kip op zijn rug, voor dood op de grond, tot grote verbazing van de omstanders. In 1999 is hij gestopt met het lidmaatschap van de Raad van Elf. Als oud-Prins bleef hij natuurlijk lid van de Senaat. En ook bleef hij actief in de seniorencommissie om mee te helpen met de organisatie van de seniorenmiddag. Vele jaren heeft hij de prinsenparen begeleid bij het bezoeken van de zieke Noordwijkerhouters in de ziekenhuizen en zorginstellingen. Wij verliezen een sympathiek en aimabel mens, oud-Prins en zeer betrokken senator. Wij zijn hem dankbaar voor alles wat hij voor de vereniging heeft gedaan en betekend. Wij zullen zijn enthousiasme, hartelijke lach en betrokkenheid missen en wensen Joke, de kinderen, kleinkinderen, achterkleinkinderen en overige familie heel veel sterkte om dit grote verlies te dragen."

Dolf Hulspas, voorzitter Senaat der Kaninefaaten en Richard van den Berg, voorzitter CV De Kaninefaaten