Het GON reageert

Ingezonden n "Het bestuur van het Genootschap Oud Noordwijk reageert op het artikel in de Noordwijker van 23 maart over de nieuwbouw van ‘zijn’ Museum Noordwijk en plaatst daar kanttekeningen bij.

Het bestuur is het niet eens met de weergave. “Wij citeren uit het ambtelijk stuk dat aan de raadscommissie is gestuurd. ‘De private middelen (die het genootschap bijdraagt) maken een substantieel deel uit van de totale investering die nodig is voor de nieuwbouw’. Vervolgens wordt het volgende gesteld: ‘de enorme bedragen die hiermee gemoeid zijn staan een snelle realisatie steeds in de weg’. Het vorige college en de vorige raad hadden het bestuur uitgedaagd met een ambitieus nieuwbouwplan te komen dat daarna ook, financieel voor 100 procent, omarmd werd. Een plan dat groter van opzet was dan het plan dat nu aan de raad wordt voorgelegd. Dan wordt gesteld dat het voorliggende collegevoorstel ‘uiterst complex te noemen is’.

Enkele regels lager staat dat de aanvullende jaarlijkse subsidie een bedrag zou vergen van € 434.651. De aanvullende opmerking dat dit gaat zorgen voor het tekort doen van andere cultuurvormen is een misplaatste conclusie. Het is niet de gemeente die als kartrekker optreedt maar de stichting Museumboerderij, die in goed overleg met de gemeente ook de bouwopdracht zal verstrekken en de bouw zal begeleiden.

De gemeente heeft het pand Jan Kroonsplein 8 niet aangekocht, maar het pand is verworven door de gemeente en het Genootschap Oud Noordwijk samen. De gemeente heeft jaren geleden in samenspraak met het genootschap zich hard gemaakt om het gemeentelijk monument Nic. Barnhoornweg 44 van de sloop te redden om het op een later tijdstip (is nog niet gebeurd) ter beschikking te stellen van het genootschap. Voorzien is dat daar de werk- en vergaderplekken van de, voor het voortbestaan van het genootschap en het museum essentiële, vrijwilligers onder te brengen. De zin ‘De raadsfracties moeten verleid worden om in deze onzekere tijd toch akkoord te gaan’ is niet te op geen enkele andere reden te verklaren.

Dinsdag 30 maart presenteert het Genootschap Oud Noordwijk haar plannen aan de politiek."


(Vanwege de lengte van de ingezonden brief heeft de redactie deze ingekort)


Online bijeenkomst Beter Slapen

Webinar n Voor veel mensen is een goede nachtrust niet vanzelfsprekend. Als u regelmatig slecht slaapt is lekker doorslapen en uitgerust wakker worden wat u het liefst wilt. Met behulp van de online bijeenkomst ‘Beter Slapen’ is lekker slapen ook zonder slaapmiddelen mogelijk.

Tijdens het webinar ‘Beter Slapen’, krijgt u van de docent informatie over het ontstaan van en het omgaan met slaapproblemen. U krijgt informatie over de werking van slaapmiddelen en u leert of slaapmiddelen een oplossing bieden voor uw slaapprobleem. Ook leert u hoe u storende gedachten die uw slaap beïnvloeden kunt loslaten. Verder is er ruim de tijd om vragen te stellen en ervaringen te delen.

Het webinar is bedoeld voor mensen met inslaap- en/of doorslaapproblemen en voor mensen die meer informatie willen over slaapproblemen, zodat zij mensen in hun omgeving kunnen helpen. Het webinar is op dinsdag 13 april van 19.30 tot 21.30 uur. Na aanmelding ontvangt men Marente een link om te kunnen inloggen en deel te nemen aan de avond. Leden van Marente betalen voor deze avond slechts € 7,50, niet-leden betalen € 15,00. Diverse zorgverzekeraars vergoeden deze bijeenkomst, vraag bij uw verzekeraar naar de voorwaarden. Aanmelden graag uiterlijk 6 april.

Voor meer informatie en aanmelding kan men op werkdagen tussen 8.30 en 16.30 uur contact opnemen met Marente via tel. 071-4093333 of ledenservice@marente.nl. Kijk ook eens op www.marente.nl/cursussen


Jongerenspreekuur CDJA

spreekuur n Het CDJA Duin- en Bollenstreek vindt het belangrijk dat de mening van jongeren wordt gehoord in de lokale politiek. Daarom is er op woensdag 7 april om 19.30 uur een online spreekuur voor jongeren vanaf 16 jaar.

Wat kan er anders of mis je in de streek? Wat gaat er goed? Of loop je ergens tegenaan? Het digitale spreekuur is het moment om je mening te geven over de gang van zaken in de streek. Daarnaast kan je vragen stellen aan het bestuur en is er ruimte voor discussie. Aanmelden kan t/m dinsdag 6 april via duinenbollenstreek@cdja.nl