Online bijeenkomst over dementie

Gedragsverandering n Als mantelzorger van iemand met dementie kan het moeilijk zijn om te zien dat iemand zijn gedrag verandert. Marente leert u het tijdens de online bijeenkomst ‘Gedragsverandering bij dementie’ op woensdag 10 maart. Tijdens deze sessie wordt uitgelegd wat onbegrepen gedrag bij dementie is, waar het vandaan komt en hoe er mee om te gaan.

Door meer te weten te komen over dementie, ontstaat er meer begrip en kan men beter inspelen op veranderend gedrag. Dit heeft een positief effect op de interactie met iemand met dementie.


De professional van Marente deelt graag haar kennis en vaardigheden met de deelnemers. Deze themabijeenkomst is ook zinvol voor vrijwilligers in de zorg.

De online bijeenkomst onder leiding van een professional van Marente vindt plaats op woensdag 10 maart van 19.30 tot 21.00 uur. Aanmelden kan tot 4 maart. Men ontvangt een link om toegang te krijgen tot de online bijeenkomst.

Meer informatie en aanmelden tijdens kantooruren bij Ledenservice Marente via tel. 071-4093223. Kijk voor meer informatie op

www.marente.nl/school


TaalLokaal zoekt docenten

taalles n In het TaalLokaal in Noordwijkerhout wordt huiswerkbegeleiding gegeven aan leerlingen tussen de 10 en 16 jaar die moeite hebben met de Nederlandse taal. Ze kunnen er rustig werken maar ook begeleiding vragen bij de verschillende vakken of advies krijgen over een opstel of werkstuk.

De leerlingen zijn welkom op maandag- en dinsdagmiddag tussen 15.00 en 17.30 uur . Ze komen direct uit school, krijgen thee en een koekje en gaan aan de slag. Er is goed contact tussen de leerlingen en de docenten. Gezelligheid is ook belangrijk.

Vanwege uitbreiding van de activiteiten zijn er per direct nieuwe vrijwilligers nodig om het team te versterken. Ervaring in het onderwijs en een bevoegdheid zijn een absolute pre. Ook studenten van bijvoorbeeld de pabo of lerarenopleidingen zijn welkom.

Aanmelden kan via taallokaalnoordwijkerhout@hotmail.com


Keukengeheimen uit de streek

kookboek n Door de coronamaatregelen zijn veel horecaondernemers hard getroffen. Dat de horeca zo lang dicht moet blijven valt voor zowel ondernemers als gasten erg tegen. Om de horeca een steuntje in de rug te geven maakt Rotary Lisse-Bollenstreek en Rotaract Bollenstreek in combinatie met 52 horecagelegenheden een prachtig kookboek, genaamd ‘Keukengeheimen uit de Bollenstreek'.

In dit kookboek staan de keukengeheimen van de horeca waar we normaal zo van genieten met elkaar. Met dit boek kunnen de mensen thuis weer genieten van de heerlijke gerechten, door het zelf te maken, door het gerecht te bestellen of weer uit eten te gaan wanneer de horeca weer open mag. De kosten van het boek zijn gesponsord zodat de hele verkoopopbrengst van het boek wordt gedoneerd aan de deelnemende horecagelegenheden! Het boek zal voornamelijk horeca bevatten uit Hillegom, Lisse, Sassenheim en Noordwijkerhout.

gemikt wordt op minimaal 3.000 verkochte boeken met een verkoopprijs van € 22,50. De boeken krijgen een glossy uitstraling zodat het een sieraad is voor iedere keuken dat jarenlang gebruikt kan worden.