Sneeuwruimen of handhaven

Een elk jaar terugkerend item in de gemeente is de verlening van de parkeervergunning. Meestal kon die worden verlengd in in de maanden mei-juni. Nu Noordwijk en Noordwijkerhout en De Zilk samen zijn gegaan moest er natuurlijk een nieuw systeem worden bedacht. En daar begint de eerste ellende. Iedereen kreeg een mail met de mededeling dat er een en ander was veranderd en dat je als inwoner (of bewoner) even aandacht moest besteden aan het verlengen van je tot 1 januari 2021 afgegeven machtiging om ergens in Noordwijk legaal je auto neer te zetten.

Sommige mensen kijken nooit in hun spambox of de reclamebox en daar zou het fout gegaan kunnen zijn. Je zou je af kunnen vragen waarom er niet gecommuniceerd kon worden via mijnoverheid.nl of een persoonlijk gerichte brief.

Dat de gemeente in de tussentijd in hun almacht hadden besloten het tarief te verhogen van 20 euro naar 50 euro was ook al een dingetje.

BOA’s zijn afgelopen week op stap gegaan om (na het reinigen van ruiten en kentekenplaten) die vergunning te controleren. Juist nu de straten door de vele sneeuw nog slecht begaanbaar zijn roept het bij velen boosheid en onbegrip op.

Beste respondenten: wat vinden jullie er van dat in straten waar de sneeuw nog ruim aanwezig is en dus parkeren sowieso al moeilijkheden geeft juist nu gehandhaafd wordt op parkeervergunningen?