Afbeelding
Foto:

Lezers schrijven

ingezonden n "Noordwijk, dinsdagochtend 9 februari, 11.00 uur. Het hele dorp is bedolven onder een dik pak heerlijk krakende verse sneeuw. Over de stoep lopen ouders met de kleintjes op de slee, iedereen lijkt zich prima te vermaken in deze witte wondere wereld.

Mijn man, Dirk Eveleens, palingroker van beroep, 74 jaar, komt met zijn VW bus naar Noordwijk om een bestelling te brengen. De parkeerplaatsen voor de lunchroom zijn nog bedekt onder een dik pak sneeuw vandaar is hij genoodzaakt uit te wijken naar een andere parkeerplaats.

De andere parkeerplaatsen waar hij mag staan zijn echter allemaal bedekt onder een dik pak sneeuw. Met Dirk z´n orthopedische schoenen is dat niet handig want daar zit geen profiel onder, een val is dan snel gemaakt.

De eerstvolgende sneeuwvrije parkeerplaats is op het pleintje naast de vuurtoren. Een uur later zit er een naheffingsaanslag onder zijn ruitenwisser. Hij mag niet op die parkeerplaats staan met zijn bezoekersvergunning. Nee, dat is inderdaad verboden, deze plekken moeten vrij blijven voor bezoekers en toeristen (die er op dit moment niet zijn). Er was echter geen andere optie.


Waarom worden de parkeerplaatsen niet sneeuwvrij gemaakt? Als er zo streng gehandhaafd moet worden zou het toch niet meer dan redelijk zijn om dit eerst te doen.

Noordwijk kuuroord? Misschien in wonderland..."


Anneke Eveleens


ingezonden n "Massaal parkeer boetes uitgedeeld tijdens controle op Golfweg, Noordwijk aan Zee. Op eerste deel al 80% van de geparkeerde auto’s beboet. Waaronder 1 met pech, en 1 die (vanwege uiterst schuine oprit) niet op eigen terrein kon parkeren. Waarom en waarom juist nu?

De sneeuwellende doet veel platleggen. Nederland zit massaal op slot en straten in Oude Zeedorp zijn geen doorkomen aan. In Noordwijk echter is van hogerhand (volgens boa 00575019) opgelegd om juist nu de bewoners te controleren op geldigheid parkeervergunning. Bij de meeste autos zijn door de boa’s eerst nummerborden en voorruiten sneeuwvrij gemaakt worden om informatie te checken.

De boa’s waren onverbiddelijk tegen de massaal uit raam hangende bewoners maar zijn wel ter hoogte van nummer 12 gestopt en richting kantoor gelopen.

Dit gaat zijn doel voorbij en we kunnen nu toch echt wel spreken van bewoners-pesten zoals in de media de afgelopen tijd al vaker is geopperd. Het doel van de parkeervergunningen is toch echt anders dan de handhaving nu doet vermoeden.

De bewoners roepen op om massaal deze boetes te vernietigen als iedereen binnen 2 weken zorgt dat de vergunning goed is geregeld. Bijna niemand is goed op de hoogte namelijk dat de termijn van parkeervergunning(mei-april) nu is gewijzigd naar jan-dec. Er is niet via berichtenbox van mijnoverheid.nl gecommuniceerd. De mails zijn ook massaal in spam en reclameboxen terecht gekomen

Graag spoedig antwoord op het volgende: Wie is verantwoordelijk voor deze handhavingsopdracht tijdens code-oranje/ rood? Staat de gemeente erachter dat in dit soort weersituaties de handhaving wordt gedaan? Staat de gemeente hier coulance toe (mits auto-eigenaren natuurlijk ook meewerken). Hoe staat dit in verhouding met de belangen van de bewoners? Aangezien in computer precies gezien kan worden voor welke auto nog niet verlengd is… hadden deze mensen niet een brief gestuurd kunnen worden?

Ik hoor graag met spoed hoe de gemeente hier zijn verantwoordelijkheid wel of niet neemt. Mocht de gemeente hier niet mee stoppen of coulance tonen, zullen de bewoners (auto-eigenaren) gezamenlijk juridisch optrekken."


Namens meerdere geschokte bewoners, Bart Garenstroom