Prins Altera Vita en adjudant Peter van Zuijlen hesen de vlag op de vuurtoren. | Foto en tekst: Ina Verblaauw
Prins Altera Vita en adjudant Peter van Zuijlen hesen de vlag op de vuurtoren. | Foto en tekst: Ina Verblaauw Foto:

Toch nog een beetje carnaval

Helaas n Ook dit jaar gaat het carnaval niet door. De Noortukkers hebben voor het weekend van 12 tot 14 februari een aantal alternatieven ontwikkeld.

Als startschot werd op vrijdag 29 januari de vlag op de vuurtoren gehesen door Prins Altera Vita en adjudant Peter van Zuijlen, onder toeziend oog van Prinses Pecunia. Het was behoorlijk stormachtig: de wind zorgde ervoor dat de fazantenveer van de steek van de prins een vlucht nam.


Geen jaarlijkse verkiezing van een nieuw prinsenpaar, geen sleuteloverdracht, geen optocht, geen feesten enz. Het huidige prinsenpaar blijft nog aan tot er hopelijk op 11-11-2021 weer een nieuwe verkiezing kan plaatsvinden. Plannen voor het carnavalsweekend zijn er wel. Hoewel nog niet helemaal uitgekristalliseerd, kon er toch een tipje van de sluier worden gelicht. Op vrijdag 12 februari wordt online een avondshow gepresenteerd. “Wat het gaat worden moet een verrassing blijven”, aldus de prins.


Op zondag 14 februari staat, ook online, de gezinsmiddag op het programma met een verkleedwedstrijd, wordt een film vertoond van de optocht van 2020, verzorgt DJ Hans van der Meer de muziek en zullen de Dansmariekes optreden. Op zaterdag 13 februari zal een lenteverrassing worden bezorgd bij de WZC Jeroen en Groot Hoogwaak.


Prins Altera Vita: "Carnaval is een feest van de verbinding met elkaar. Daarom proberen wij toch iets te presenteren aan onze leden. Maar bovenal: blijf gezond!”


Rode Kruisactie voor senioren

praatje n Het Rode Kruis heeft in samenwerking met de gemeente Noordwijk en Welzijn Noordwijk afgelopen vrijdag en zaterdag een bezoek gebracht aan alle zelfstandig wonende 75-plussers in Noordwijk, Noordwijkerhout en De Zilk.


Er werd bij ca. 3.000 adressen aangebeld door twee vrijwilligers van het Rode Kruis. In totaal gingen 180 vrijwilligers met deze actie aan de slag onder de naam ‘Even een praatje ..?' De doelgroep was een week tevoren schriftelijk geïnformeerd over de komst van de Rode Kruisvrijwilligers. Men had de uitdrukkelijke instructie op afstand en buiten te blijven, zodat er een gesprek ontstond aan de deur. Met vragen als: Hoe gaat het met u, komt u nog buiten, wie doet de boodschappen, is er behoefte aan contact of heeft u genoeg afleiding, kon een algemene inventarisatie worden gemaakt.

Na afloop van het gesprek ontvingen de mensen een puzzelboekje, een checklist om na te gaan of het huis veilig is, een vragenlijstje en een overzicht met belangrijke telefoonnummers. De actie werd door de meeste mensen zeer op prijs gesteld. Regelmatig telefonisch contact werd door menig alleenstaande op prijs gesteld. Burgemeester Verkley en Wethouder Salman brachten zaterdag een bezoek aan Sportpark Duinwetering, van waaruit deze actie werd gecoördineerd.

Afbeelding