Het SJC-sportpark moet een bruisend lokaal centrum van brede maatschappelijke verbinding worden. | Foto: PR
Het SJC-sportpark moet een bruisend lokaal centrum van brede maatschappelijke verbinding worden. | Foto: PR Foto:

Meer dan voetbal alleen bij SJC

samengebruik n Langzaam maar zeker worden de contouren van de moderne sportaccommodatie op het SJC-sportpark voor iedereen zichtbaar. Dat maakt het meer dan waarschijnlijk dat in september de officiële opening kan plaatsvinden. Gemeente Noordwijk en voetbalvereniging SJC maken dan zichtbaar dat de lokale overheid en verenigingen gezamenlijk, tot veel in staat zijn.

De 100-jarige voetbalclub, die hoofdgebruiker wordt van een moderne sportaccommodatie, kijkt reikhalzend uit naar de ingebruikneming van het prachtige moderne gebouw. Daarin is volop ruimte voor de verenigingsactiviteiten. Maar de club wil ook aan anderen de gelegenheid te bieden om gebruik te maken van de verenigingsruimtes. Bestuurslid Bram Halters: ‘we voelen het als onze plicht om iedereen te laten meeprofiteren en omdat voetbal zo’n 35 % van de tijd inneemt zou het echt mooi zijn als het sportpark zich ontwikkelt tot een bruisend sporthart, wat zorgt voor een lokale maatschappelijke verbinding.

In nauwe samenwerking met de gemeente gaat men op zoek naar maatschappelijke partners. Bram Halters opnieuw: ‘Wij zoeken maatschappelijke en mogelijk semi-commerciële partners die samen met SJC de beschikbare accommodatie een juiste invulling kunnen geven.’

Het SJC-bestuur denkt bijvoorbeeld aan een brede vorm van kinderopvang, een sportieve buitenschools opvang maar ook aan geïnteresseerden voor semi commerciële praktijkruimten en flexibele werkplekken. Alles moet wel passen bij de uitstraling van SJC en een maatschappelijke relevantie uitstralen.

Toekomstige partners betalen een marktconforme vergoeding en SJC verwacht de bereidheid om mee te investeren in de toekomst van de accommodatie.

Van de kant van de gemeente is de gezamenlijke reactie van de wethouders Salman en Van den Berg: ‘Wij zien graag een levendig sportpark als plek voor een breed maatschappelijk gebruik. Verbindingen met onderwijs, verenigingen en andere maatschappelijke partners juichen wij toe en hierover hebben we met SJC regelmatig overleg. Geïnteresseerden wordt geadviseerd om zich direct te melden en hun plannen voor 25 februari bij SJC in te dienen.