Afbeelding
Foto:

Help je puber de corona-periode door

Webinar n Op 4 februari houdt het Centrum voor Jeugd en Gezin in samenwerking met Tischa Neve een webinar over het ondersteunen van pubers in deze corona-periode. Het is bedoeld voor alle ouders met kinderen van 11 tot en met 16 jaar uit Hollands Midden.

Een puber in huis... dat is voor veel ouders normaal al een uitdaging. En nu de coronacrisis al zolang duurt en zoveel van je puber vraagt, is het extra moeilijk. Hoe kan je je puberhelpen? Hoe zorg je voor een goede sfeer in huis?

Kinderpsycholoog en opvoedkundige Tischa Neve geeft je in dit webinar inspiratie. Het is een online lezing vol eyeopeners, voorbeelden en praktische tips die je direct in de praktijk kunt toepassen.


Dit webinar vindt plaats op donderdag 4 februari van 20.00 tot 21.00 uur. Aanmelden kan gratis via www.cjgcursus.nl


Digitaal wandelen met KunstKlank

wandelapp n Stichting KunstKlank heeft samen met Cees Geuze van RouteMaps de bestaande culturele wandelingen van KunstKlank gedigitaliseerd. Ze zijn nu eenvoudig via de smartphone te volgen. De gemeente Noordwijk maakte de samenwerking en digitalisering financieel mogelijk.

'Zeeverhalen van Binnenuit' werd al eerder gedigitaliseerd hernieuwd aangeboden. De positieve reacties daarop hebben er mede voor gezorgd dat nu ook de wandelingen 'Isadora Duncan' en 'Vloed' online te volgen zijn.

De eerste gaat over de Amerikaanse danseres Isadora Duncan (1877-1927), die enige tijd in Noordwijk woonde, de tweede is gebaseerd op de roman ‘Vloed’ van Susan Smit. De schrijfster bracht haar jeugd door in Noordwijk. De plattegronden in de wandelingen zijn overzichtelijk en gedetailleerd en bijzondere plekken zijn duidelijk gemarkeerd en van tekst en uitleg voorzien.

De routes zijn te vinden op www.kunstklank.nl en ook leuk en leerzaam om met kinderen te lopen. Laat u verrassen door het moois dat (oud) Noordwijk te bieden heeft. De website RouteMaps biedt overigens nog een aantal andere interessante wandelingen!

Voor meer informatie: www.kunstklank.nl en www.routemaps.nl


Reuring voorlopig dicht

aangepast n Reuring is op de locatie gesloten vanwege de maatregelen omtrent corona. Maar, het team gaat door met Reuring, in aangepaste vorm!

We komen langs voor een praatje aan de deur, bellen bezoekers op, gaan wandelen met diegenen, die dat nodig hebben. Tuintjes worden opgeknapt en de boodschappenservice staat voor u klaar. Creatieve tasjes worden in de dorpskernen gebracht bij onze bezoekers. Er is online sporten met de buurtsportcoach. Online worden er spelletjes en bingo gespeeld.


"Juist in deze moeilijke tijd, zien we een groei aan bezoekers. We willen er graag voor hen zijn", zegt Els Troch. "Dus: als mensen Reuring in hun leven willen, bel 06-50610135 voor een praatje aan de deur of via de telefoon."