| Foto: PR
| Foto: PR Foto:

Visie voor de toekomst

geluk n De concept-omgevingsvisie ‘Samen maken we de toekomst voor Noordwijk’ is samengesteld door ruim 150 bewoners. De afgelopen maanden hebben is hard gewerkt aan hun eigen visies voor de toekomst van Noordwijk.

Sebastiaan van Zaanen is vanaf het begin betrokken bij de Omgevingsvisie Noordwijk, vanuit zijn rol als adviseur maatschappij bij de gemeente Noordwijk. Sebastiaan: “het is mooi dat het maatschappelijk domein ook nadrukkelijk is betrokken. Niet alleen stenen stapelen, maar ook het welzijn en de gezondheid van onze inwoners speelt een rol in de Omgevingsvisie.”

Sebastiaan houdt zich bezig met maatschappelijke en sociale vraagstukken, een belangrijk onderdeel van de omgevingsvisie. Voor hem is de visie een belangrijke basis: “We gaan nu starten met een integraal maatschappelijk programma. Wat er in de Omgevingsvisie staat vormt daar een belangrijke basis voor. Vanuit het sociaal domein willen we naar een ‘brede mens-benadering’ toe. Dat betekent dat alle leefgebieden samenhangen. Waar je bijvoorbeeld je tijd doorbrengt heeft een belangrijk effect op de kwaliteit van leven en het geluk van mensen. De inrichting van onze leefomgeving, aanwezige voorzieningen, hoe je woont, waar je werkt en hoe we met elkaar omgaan hebben hier allemaal invloed op.”

“In ons welzijnsbeleid hebben we geluk al als basis genomen. Dat komt nu ook weer terug in de Omgevingsvisie. Dat is ook niet erg verrassend, aangezien het welzijnsbeleid samen met bewoners is ingericht. Bewoners brengen telkens naar voren dat geluk een belangrijk uitgangspunt is in beleid. En het geluk van bewoners is waar we het uiteindelijk voor doen.”

De Omgevingsvisie Noordwijk nodigt iedereen met een idee uit om dit te delen, mits het past binnen de Omgevingsvisie. Vanuit de gemeente is een open houding naar deze ideeën nodig. Sebastiaan: "Het is een visie, en uiteindelijk moeten we hiermee verder. Om dit een succes te maken, moeten initiatieven vanuit de samenleving komen. Voor ons als gemeentelijke organisatie is het belangrijk dat we met die initiatieven aan de slag gaan.”

“Ik vind het mooi dat er zo veel mensen hebben meegewerkt. Ze hebben daar toch de tijd en moeite voor genomen. Het is ook hun toekomst. Dat past ook goed bij de slogan ‘Samen maken we toekomst van Noordwijk’”

Meer weten over de Omgevingsvisie, het traject met bewoners en andere ideeën voor de toekomst van Noordwijk? Kijk op mijntoekomst.noordwijk.nl