Plannen maken aan een bureau

De invulling van de openbare ruimte in Noordwijk laat te wensen over. Die conclusie mag je trekken uit de op- en aanmerkingen die geregeld geuit worden op straat, op de social media en tijdens de spaarzame verjaarsfeestjes die je met hoe langer hoe minder personen mag bezoeken.

Denk bijvoorbeeld aan de ‘rare’ zebrapaden bij de rotonde van de Panhuysstraat, de Quarles van Uffordstraat en de Duinweg. Ze liggen, volgens de opmerkzame wandelaars, op wel heel rare plekken ten opzichte van de vluchtheuvels en de stoepen.

Op- en afritten voor scootmobielrijders en moeders/vaders/opa’s/oma’s op stoepen (om veilig en makkelijk over te steken) liggen soms op onmogelijke plaatsen. Via rare omtrekkende bewegingen zijn die te bereiken en de overkanten liggen op rare en onlogische plekken.

Bomen met hun boomspiegels verhinderen het makkelijk passeren op stoepen zodat met de wielen de diepte moet worden opgezocht om aan de boom voorbij te komen zonder dat je de straat op moet om dat voor elkaar te krijgen.

Elektrische laadpalen voor de nodige energie van elektrische auto's midden op een voetpad plaatsen zodat voorbij lopen en rijden onmogelijk worden gemaakt. Iedereen kan zich die situaties zo voor de geest halen.

Beste respondenten: wat zou er moeten gebeuren om dit soort dingen te voorkomen?