De nabestaanden van Marianne de Waardt schonken een boombank aan woonzorgpark Willem van den Bergh. | PR
De nabestaanden van Marianne de Waardt schonken een boombank aan woonzorgpark Willem van den Bergh. | PR Foto:

Boombank als blijk van dankbaarheid

donatie n Na een leven lang zorg, wilden de nabestaanden van Marianne de Waardt graag een tastbare herinnering doneren aan ‘s Heeren Loo – Willem van den Bergh. Hun (schoon)zus en tante woonde in totaal 69 jaar op het woonzorgpark, van haar vierde tot haar overlijden afgelopen zomer, op 73-jarige leeftijd.

Zwager Jan Braamskamp: “Marianne was graag buiten, ze kon echt genieten van het buiten zijn in de natuur. Daarom zijn we ook zo blij met het bankje. De plek die ervoor is uitgekozen is prachtig, naast het pad richting de entree van Plein 6, het nieuwe gebouw op woonzorgpark Willem van den Bergh. Iedereen komt er langs en kan er even op gaan zitten.”

“We hebben op een hele fijne en intieme manier afscheid genomen van Marianne, met onze familie. Dat heeft de geestelijke zorg van ‘s Heeren Loo op een prachtige manier gedaan. We wilden uit dankbaarheid heel graag iets achterlaten wat tevens ons maar ook medewerkers en andere bewoners die haar kennen, aan Marianne herinnert. Dit bankje maakt voor ons de cirkel is rond, en is een mooie plek om af en toe nog eens naar terug te komen”, valt mevrouw Braamskamp, de zus van Marianne, haar echtgenoot bij.


Het bankje staat om de boom heen, in een bijna complete cirkel. Een deel is opengelaten, vanwege het ingezaaide bloembed.

In de zomer bieden de bladeren van de boom schaduw en verkoeling, een fijne plek om te zitten, het hele jaar door.


Samen met directeur Fleur Drexhage onthulde mevrouw Braamskamp de boombank, op geheel corona-veilige wijze.


Ancora Adviesgroep zet dienstverlening Regiobank voort in Noordwijk

overname n De banktaken van twee Regiobankkantoren in Noordwijk zijn sinds kort overgenomen door de Ancora Adviesgroep.

Ancora is al zestig jaar gevestigd in Katwijk. De derde generatie neemt op dit moment het stokje over om de dienstverlening naadloos voort te zetten. De ervaring van de tweede generatie blijft voorlopig nog ruimschoots voorhanden.


De Regiobank heeft een aantal wijzigingen doorgevoerd waardoor twee filialen, ondergebracht bij Kret en Ouddeken, zijn gestopt. De Ancora Adviesgroep zet de bankactiviteiten namens de Regiobank voort in het pand van Ouddeken.


"In een tijd dat in Noordwijk banken sluiten, proberen wij de persoonlijke dienstverlening te waarborgen", aldus Nick de Jager. Regiobank blijft de bank van vroeger, maar nu modern. Vroeger kon men een bank inlopen en wist men wie je was. Dat willen graag we vasthouden."

Of het nu gaat om vermogensplanning, hypotheken, verzekeringen, pensioenadvies of makelaardij, een specialist maakt graag tijd in de Noordwijkse vestiging om de klant optimaal van dienst te zijn. "Op één plek alles regelen. Geen wachttijden, gewoon binnenlopen zo ver als dat in coronatijd gaat", vult De Jager aan. Het team van Ancora maakt graag kennis met de nieuwe Noordwijkse klanten. Zij zijn welkom om, binnen de nu geldende covid-normen, gerust eens binnen te stappen in het kantoor aan de Sint Jeroensweg 16 van 9.00 tot 17.00 uur.


Ancora is telefonisch bereikbaar op 071-4016545.



Het team van Ancora voor het Katwijkse kantoor. | Foto: Frans Nijssen