Vorige week woensdag kreeg de gemeente Noordwijk officieel het predicaat 'Heilzame Zeebadplaats'. | Foto: Hielco Kuipers
Vorige week woensdag kreeg de gemeente Noordwijk officieel het predicaat 'Heilzame Zeebadplaats'. | Foto: Hielco Kuipers Foto:

Heilzame zeebadplaats

Er is vier jaar hard gewerkt om de kuuroordstatus te verwerven. Nadat in maart deze toekenning door de European Spas Association een feit was, werd de officiële overhandiging van het certificaat verschoven naar woensdag 7 oktober in de Oude Jeroenskerk. Commissaris van de koning Smit noemde het een enorme kans voor Noordwijk. "Mijn hartelijke felicitaties aan iedereen die zich heeft ingespannen om deze status te bereiken. Deze erkenning is een kantelpunt voor de kwaliteit van Noordwijk”. "Het predicaat is een aanjager voor Noordwijk en de wijde omgeving", verklaarde wethouder Ter Hark. "Niet alleen voor het toerisme, maar ook voor het welzijn en is voor ons allemaal: inwoners, ondernemers en vrijwilligers. We gaan bouwen aan het persoonlijke geluk en dat van anderen”.