Afbeelding
Foto: krolFoto

Vrijwilligersfeest dit jaar noodgedwongen online

prijzen n Dit jaar geen groot feest, maar werd er gekozen om de winnaars van de Vrijwilligersprijzen 2020 persoonlijk te bezoeken. Dit was maandagavond online te volgen. Burgemeester Wendy Verkleij en Wethouder Dennis Salman togen op pad om de prijswinnaars een cheque en bloemen te overhandigen. Waarderende woorden klonken over het werk van de prijswinnaars en de creativiteit die het afgelopen jaar werd ontwikkeld.

Door Ina Verblaauw

De prijzen waren dit jaar verdeeld in drie categorieën: De individuele prijzen gingen naar Wilma Hoogendam, Kees Broekhof, Tim Langeveld en Ien en Jeroen de Haas. De organisatieprijzen waren er voor de Strandjutters, Reuring en Tuingroep Calorama. De buurtprijzen werden toegekend aan Marion en Werner Boeije (Boerenburg) en Jan en Sylvia van Stijn (Binnenhof).

De vooraankondiging van een feest met prijzen en muziek wekte de indruk dat het een interactieve avond zou worden voor alle vrijwilligers. Juist ook voor hen die door de huidige maatregelen gedwongen hun vele vrijwilligerswerk momenteel niet kunnen doen en de contacten missen. Het werd echter een avond waarbij slechts de winnaars van de vrijwilligersprijzen in het zonnetje werden gezet. Daarbij opgeteld de matige beeld- en geluidskwaliteit en muziek was deze avond enigszins teleurstellend. Dat doet niets af aan de fantastische inzet van de vrijwilligers.


Bewoners en Van den Berg planten betere bomen

Noordwijkerhout n Op het Julianaplein in Noordwijkerhout worden (overlast gevende) bomen vervangen voor betere bomen.

Dit is een participatieproject met de bewoners. Vorige week was de aftrap van het project. Wethouder Sjaak van den Berg plantte samen met twee bewoners de eerste boom onder muzikale begeleiding van een buurtbewoner met accordeon. | Foto: Willem Krol


Annie Warmenhoven in de bloemen voor 40 jaar vrijwilliger Munnekeweij

noordwijkerhout n Topaz Munnekeweij heeft Annie Warmenhoven in de bloemen gezet, als dank voor haar 40 jarig jubileum als vrijwilliger.

Munnekeweij werd in 1979 geopend en Annie is één van de eerste vrijwilligers die begon op de locatie aan de Schippersvaartweg als koffieschenker. Dit doet zij nog steeds met veel plezier. Helaas zat een groot feest er niet in, maar toch heeft zij uit handen van de vrijwilligers coördinator, Marijke den Elzen een prachtig boeket mogen ontvangen. Zoals alle 200 vrijwilligers ontving zij eveneens een cadeaubon van Bakker Van Eeden. Nieuwe vrijwilligers zijn altijd welkom. Bel hiervoor met: 088-9211406.

Afbeelding