Online game event in de kerstvakantie

streek n Game op 23 en 30 december mee met online games als ‘Among us’ en ‘Rocket League’. Welzijnskwartier organiseert twee online game events. Bij Among Us staan teamwork en verraad centraal en bij Rocket League ga je de strijd aan in het racevoetbalspel. Ook op locaties in de Bollenstreek kan meegespeeld worden.

Tijdens de kerstvakantie kan je online mee gamen met vette games. Op 23 december om 19.00 uur is Among Us en op 30 december om 19.00 uur wordt Rocket League gespeeld.

Iedereen vanaf tien jaar kan meedoen. Stuur een mailtje naar online-events@welzijnskwartier.nl of app naar 06-10704075. Aanmelden kan tot 22 december. Wil je niet meespelen, maar ben je wel benieuwd en wil je meekijken? De livestream is te volgen via twitch.tv/ojvteylingen.

Ook de jongerenwerkers van de diverse locaties spelen mee. Durf jij het tegen ze op te nemen? Daarnaast zal er een livestream voorzien van commentaar op groot scherm te volgen zijn op de locaties. Tussendoor zijn er hilarische TikTok-filmpjes.


Positief opvoeden                voor gescheiden ouders

Online n Op 19 januari start het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) de gratis online cursus ‘Positief opvoeden voor gescheiden ouders’.

Als gevolg van een scheiding kun je als ouder met allerlei problemen te maken krijgen. Vind je het moeilijk je kinderen te helpen bij het omgaan met de gevolgen van de scheiding? Of heb je moeite om je eigen leven weer op te pakken na de scheiding? Heb je soms of vaak ruzie met je voormalige partner? Hoe vind je een nieuwe balans?

De Triple P-training Positief opvoeden voor gescheiden ouders geeft je simpele, duidelijke handvatten over hoe om te gaan met de gevolgen van de scheiding.

De cursus bestaat uit vijf online bijeenkomsten en een telefonisch contact en start op dinsdag 19 januari van 19.00-21.30 uur. De cursus is gratis.

Voor aanmelden of meer informatie ga naar www.cjghillegom.nl


Twaalf heilige nachten

Bezinnen n Tussen de Kerstnacht en Driekoningen lijkt de tijd even stil te staan. Traditioneel zijn deze 12 Heilige Nachten een periode van bezinning en reflectie.

Op maandag 21 december start Marije Groenewoud om 19.30 uur een serie van drie bijeenkomsten waarin je kunt nadenken over wat er allemaal is geweest en wat je verwacht (of hoopt) dat er in het komende jaar gaat komen. Welke weg heb je afgelegd, waar sta je nu en waar wil je naar toe?

Het verhaal gaat dat tijdens deze 12 Heilige Nachten onze dromen een bijzondere betekenis hebben en je aandacht waard zijn. De inzichten hieruit kunnen je helpen om met meer vertrouwen oude processen af te ronden, richting te zoeken en nieuwe voornemens te maken.


De avonden zijn op maandag 21 en 28 december en op 4 januari van 19.30 tot 21.00 uur aan de Nieuwe Zeeweg 75, Noordwijk. Het aantal deelnemers is beperkt. Er wordt dringend geadviseerd om een mondkapje te dragen.

Vooraf inschrijven is verplicht: www.palliam.nl