Veiling Gat van Palace gaat niet door

ronnie n Wat insiders direct al voorspelden is ook uitgekomen. De aangekondigde verkoop bij executie van de bezittingen van Bever Holding, waaronder het Gat van Palace, gaat niet door.

De veiling werd gelast om terugbetaling van een verstrekte financiering door VolkerWessels, een onderdeel van Reggeborgh, af te dwingen. Die financiering was een onderdeel van een overeenkomst waarbij VolkerWessels als ontwikkelaar werd betrokken in de bouwplannen die Bever Holding zou hebben in Noordwijk.

Het bericht van de geplande veiling bracht de Noordwijkse politiek gehaast bijeen om een recht van eerste koop vast te leggen via een voorkeursrecht.

Nu heeft de gemeente echter opnieuw het nakijken nadat er kennelijk weer andere afspraken zijn over de financiering van het financieel in zwaar weer verkerende Bever Holding.

Enkele jaren geleden meldde het toenmalige college van Noordwijk nog triomfantelijk dat er rede was voor optimisme omdat er goede gesprekken gaande waren, die de hoop op een goede afloop zouden rechtvaardigen. Maar zoals realisten toen al voorspelden en wat men nu zeker weet, is dat in deze een goede afloop nog heel ver weg is.