Dit jaar gaat de Konijnenveiling van SJC digitaal en via BO televisie. | Foto: Kertis
Dit jaar gaat de Konijnenveiling van SJC digitaal en via BO televisie. | Foto: Kertis Foto: kertis

Konijnenveiling van SJC komt op televisie bij BO

Sjc n Het was voor de Konijnenveilingcommissie best even ongemakkelijk. Want de coronamaatregelen maken een traditionele Konijnenveiling onmogelijk. Van een gezellige bijeenkomst van leden en begunstigers kan er, zoals iedereen kan begrijpen, deze keer geen sprake zijn.

Geen Konijnenveilig was voor SJC geen optie en dus was komen tot een creatieve oplossing noodzakelijk. En dat is aan de Konijnenveilingcommissie wel toevertrouwd. In de afgelopen 62 edities, waarin veranderen nogal eens noodzakelijk was, werd creatieve oplossingen vinden de rode draad, De laatste keer nog, na het wegvallen van de eigen Sporthal zag men kans om het hele circus in een tent onder te brengen.


Nu zal de 63e Konijnenveiling van SJC op zaterdag 12 december de geschiedenis ingaan als de eerste digitale Konijnenveiling in de clubhistorie. Om de jeugdafdeling van SJC te kunnen blijven voorzien van al die vele extraatjes die SJC zijn leden biedt, zijn extra inkomsten noodzakelijk. Daarom was een jaartje overslaan geen optie.

Eigen account

SJC heeft inmiddels samenwerking gezocht met Omroep BO waardoor er een live-uitzending van de te houden veiling gaat worden uitgezonden op zaterdagavond 12 december tussen 20.00 en 22.00 uur. Voor de Konijnenveilingcommissie weer een hele uitdaging om konijnen van waarde uit de hoge hoed te toveren.


Inmiddels is de lijst van diverse te veilen kavels gepubliceerd op www.konijnenveilingsjc.nl Wie de website bezoekt kan daar direct een bod uitbrengen op de mooie koopjes die te vinden zijn. Er zijn twee mogelijkheden: een directe aankoop of er kan via de veiling bij opbod worden gekocht. Geïnteresseerden dienen wel even de tijd te nemen om via het aanmaken van een eigen account, compleet met gebruikersnaam en wachtwoord, in te kunnen loggen in de veiling.


Koopjesjagers

Het SJC-bestuur heeft haar hoop erop gevestigd dat naast de trouwe sponsoren nu ook anderen de weg naar deze eigentijdse manier van veilen weten te vinden.

Dat kan dus al vanaf heden en een aantal koopjesjagers heeft hun bod op bijvoorbeeld een tot in de puntjes verzorgde overnachting in het Alexander Hotel, hotel Huis ter Duin, Vesper Hotel of Hotel aan Zee, al uitgebracht. Het aanbod bestaat uit tal van mooie koopjes zoals business seats bij Ajax, golfen op de Noordwijkse, of een taart van Alex van der Holst.

Nu al even inloggen biedt de mogelijkheid om de gehele catalogus rustig te bekijken en fraaie koopjes te selecteren. Op zaterdag 12 december zal tijdens een live uitzending verslag worden gedaan van het verloop het geheel.

Alle belangrijke details over de Konijnenveiling 2020 staan dus op www.konijnenveilingsjc.nl