Vrijdag 24 januari was het groot feest tijdens het seniorencarnaval in de Schelft. | Foto: thv
Vrijdag 24 januari was het groot feest tijdens het seniorencarnaval in de Schelft. | Foto: thv Foto: Caroline Spaans

'Carnaval vier je altijd en overal'

carnaval n De Schelft is niet meer en de Elfde van de Elfde werd vanwege de maatregelen die van overheidswege zijn opgelegd om verdere verspreiding van het Covid-19 virus te voorkomen, afgelast. Het had de laatste Elfd van de Elfde geweest in De Schelft.

Op deze dag wordt traditioneel het nieuwe prinsenpaar van De Kaninefaaten bekend gemaakt. Het huidige Prinsenpaar, Prins ConfetSchie en prinses Power!, zwaait nog een jaar de scepter. Zij konden deze bijzondere dag natuurlijk niet zomaar voorbij laten gaan en hadden voor de inwoners van Noordwijkerhout een leuke stunt bedacht.

Iedereen in Noordwijkerhout moest natuurlijk weten dat het carnavalsseizoen begonnen is. Om een ieder een hart onder de riem te steken, hebben zij alle kerkklokken om 23.11 uur laten luiden. Gevolgd door het carillon van het voormalige gemeentehuis, welke de Noordwijkerhoutse wals speelde. Het Prinsenpaar zong dit uit volle borst mee, uiteraard nog niet wetende wat ze op die fatale zaterdag 14 november boven het hoofd hing.

Toch blijft de vereniging positief. Het thema is bekend: "Carnaval vier je altijd en overal!”. Ze hebben de burgemeester laten weten dat zij het komend carnaval gewoon weer de sleutel van Kokkerhout bij haar komen halen.