Dick van Tintelen: 'De markt is in beweging, kom nu in actie.' | Foto: Wim Siemerink
Dick van Tintelen: 'De markt is in beweging, kom nu in actie.' | Foto: Wim Siemerink Foto:

When-O-Where meer dan 2200 keer gedownload

app n Een gesprek met Dick van Tintelen, de eigenaar van Novum Pharma, is niet zomaar een gesprekje. Maar mondt feitelijk uit in een boeiend verhaal over een ondernemer die heeft geleerd wat wereldwijd ondernemen is. Maar nog steeds als Noordwijker wil worden gekenmerkt.

Dick van Tintelen blijkt een selfmade en zeer succesvol en ervaren ondernemer. Die begon als artsenbezoeker om geneesmiddelen waarvoor een doktersrecept noodzakelijk is, onder hun aandacht te brengen. Zijn opvallende verkoopresultaten waren volgens hem het gevolg van het uitgangspunt ‘ken je klant’. Hijzelf kende alle details van de klanten die hij bezocht. Zo stuurde hij iedereen op hun verjaardag een persoonlijke felicitatie.

De meeste Noordwijkers kennen Dick van Tintelen als de goedlachse sponsor van de Starbalm strandlopen die georganiseerd worden door volleybalvereniging NOVO. Maar niet alleen het sporten een warm hart toedraag. Ook anderen profiteren mee van het feit dat Van Tintelen zich nog altijd een echte Noordwijker voelt.


Zijn huidige bedrijf Novum Pharma is gespecialiseerd in zogenaamde zelfzorgmedicijnen waarvoor geen doktersrecept noodzakelijk is. Ooit begonnen met alleen distributiemerken. inmiddels heeft Novum Pharma bekende merken voortgebracht, zoals Natterman Hoestsiropen en Biogaze. Ook de Starbalm Sport verzorgingsproducten die al in meer dan 60 landen in de wereld worden verkocht behoren tot de eigen merken.


When-O-Were

We spreken met Van Tintelen over de door hem gesteunde lancering van When-O-Were. Een initiatief van zijn zoon Jasper en diens vriend Gert-Jan Parlevliet waarbij de ondernemer weer centraal staat. Daarbij hoort een voor consumenten gratis te downloaden app waarmee deelnemende ondernemers hun speciale producten, aanbiedingen en specialiteiten, onder de aandacht kunnen brengen. Waar de Noordwijkse en Noordwijkerhoutse consumenten dan van kunnen profiteren.


Dick van Tintelen benadrukt echter: ‘maar het gaat vooral om de ondernemers. Naar mijn mening biedt dit voor hen kansen, zeker in deze moeilijke tijd. Voor deelnemende ondernemers zijn de kosten bewust laag gehouden. Aanvankelijk is het zelfs gratis en vervolgens betaald men slechts één euro per aanbieding voor de tijd van 2 uur.

Als wij waarderend spreken over de 2200 downloads door consumenten van de app When-O-Where reageert ondernemer Van Tintelen dan ook uiterst fel: ‘En daarom verbaast mij de opstelling binnen de Retail. Terwijl inmiddels dus meer dan 2000 op voordeel beluste consumenten de app hebben gedownload blijft onbegrijpelijkerwijs een groot deel ondernemers ver achter.

Ik zou zeggen, pak je kans, de markt is in beweging ,kom nu in actie. Toon je ondernemer en doe er wat mee.’


Samen sterk

Omdat de consumenten dus wel degelijk geïnteresseerd zijn is het volgens Dick van Tintelen nu aan de ondernemers om die consumenten op de juiste manier aan zich te binden. Hij verduidelijkt nog eens zijn opinie dat dit een initiatief is wat voor Noordwijkse ondernemers succesvol kan zijn, zeker als iedereen meedoet. Gezamenlijk de schouders eronder is volgens Van Tintelen belangrijk voor de economie van Noordwijk en hij zegt :’Niet op de eerste plaats denken, wat levert het mij op. Maar samen op de bres voor het gezamenlijk in stand houden van een breed aanbod. Dat is even belangrijk voor de ondernemer als voor uitstraling van Noordwijk’, aldus Dick van Tintelen.


Eneco Luchterduinen Fonds                        steunt duurzame ideeën

duurzaam n Een duurzamere kustgemeente; er zijn tal van mogelijkheden, maar vaak ontbreekt het aan de financiering. Het Eneco Luchterduinen Fonds biedt deze duurzame ideeën nu de kans om werkelijkheid te worden. Dien voor 30 november je idee in bij het fonds om in aanmerking te komen voor een bijdrage. Wellicht is volgend jaar deze tijd jouw duurzame idee gerealiseerd. Samen voor duurzaam!

Zonnepanelen op het dak van een verenigingsgebouw, een machine om van oud plastic springtouwen te maken, elektrische vervoersmiddelen met een publiek doel, energiezuinige verlichting in een gebouw, een zeetrekhut in de duinen of middelen ter ondersteuning van educatie over het duinlandschap.


Het is een greep uit de initiatieven die de afgelopen jaren met een bijdrage van het Luchterduinen Fonds werkelijkheid werden. Het gaat om initiatieven op het gebied van kustbeleving, duurzame energie of energiebesparing uit de gemeenten Noordwijk, Zandvoort, Bloemendaal en Katwijk. Bewoners, organisaties en verenigingen uit deze plaatsen kunnen hun ideeën nu indienen om kans te maken op een financiële bijdrage uit het fonds.

Tot en met 30 november kunnen initiatieven ingestuurd worden. Na de sluitingsdatum maakt de jury, op basis van de fondscriteria, een eerste selectie uit alle ingediende initiatieven. Daarna vindt een publieksjurering plaats, waarbij door de kustbewoners gestemd kan worden op het plan dat hun het meest aanspreekt. In mei 2021 maken we de winnaars bekend en kunnen de initiatieven werkelijkheid worden.


Voorstellen indienen kan tot en met maandag 30 november via info@enecoluchterduinenfonds.nl. De voorwaarden en het inschrijfformulier voor deelname zijn te vinden op de site van het Luchterduinen Fonds.