Porseleinzwam
Porseleinzwam Foto: PR

Staatsloterij steunt lokale ondernemers

lokaal n Nu door de coronacrisis veel mensen meer tijd thuis doorbrengen én niet buiten de deur kunnen eten, willen ze zichzelf thuis verwennen. Iedereen heeft behoefte aan genietmomenten, zeker in deze tijd. Speciaalzaken kunnen deze behoefte heel goed invullen, maar hebben vaak niet de middelen om op te boksen tegen het communicatiegeweld van de grote (online) spelers. Daarom steunt de Staatsloterij de lokale ondernemers met het initiatief ‘Gewoon van hier'. Zo ook in Noordwijk. Dit initiatief wordt ook in 11 andere gemeenten uitgerold; Baarn, Bergen, Bunschoten, Heemstede, Katwijk, Krimpen aan den IJssel, Oegstgeest, Rhenen, Stede Broec, Waddinxveen en Wassenaar.

Voor de actie ‘Gewoon van hier’ koopt Staatsloterij ‘lokale juweeltjes’ van kleinere ondernemers en bundelt deze producten in 3 uniek samengestelde lokale pakketten per plaats. De pakketten bevatten verschillende soorten producten en hebben een waarde van ruim 50 euro. Daarnaast worden de lokale ondernemers op verschillende manieren gepromoot; via advertenties, een huis-aan-huis foldercampagne en online via onder andere sociale media. Nieuwe abonnees van Staatsloterij krijgen het ‘Gewoon van Hier’ pakket cadeau.

In Noordwijk doen drie ondernemers mee aan deze actie. De Groentemeisjes Oegstgeest, Landwinkel Noordwijk en Viswinkel Schuitemaker. Alle drie de ondernemers waren gelijk heel enthousiast over dit initiatief. Zoals één van hen zegt ‘Wij merken dat meer mensen willen kiezen voor lokale producten. Dan helpt een initiatief als dit een beetje, het onderstreept het belang om in deze tijden vooral lokaal te kopen’.


Gewoon van hier-pakket

Via www.gewoonvanhier.nl/noordwijk kunnen mensen die hun kleine lokale ondernemers willen steunen zich registreren om abonnee te worden van de Staatsloterij. Als cadeau ontvangen zij het Gewoon van hier-pakket met streekproducten uit hun eigen regio t.w.v. ruim 50 euro.


Jeugdnatuurclub gaat paddenstoelen zoeken

excursie n De Jeugdnatuurclub van de Vereniging voor Natuur- en Vogelbescherming Noordwijk houdt op zaterdag 7 november een paddenstoelenexcursie in Nieuw Leeuwenhorst.

Herfst en paddenstoelen, zij horen bij elkaar! Ga mee het bos in om samen op zoek te gaan naar de mooiste en vreemdste exemplaren met vaak wonderlijke namen. Het is handig om een klein spiegeltje of loep mee te nemen om ze van alle kanten goed te bekijken.

De excursie is voor kinderen van 6 t/m 12 jaar. Deelname is alleen mogelijk na aanmelding via jeugdnatuurclub@strandloper.nl Er is dit keer een maximum van 10 deelnemers; ouders mogen niet mee. Gestart zal worden om 10.00 uur vanaf het parkeerterrein aan de Gooweg, waar we om 11.30 uur ook weer terug zijn.


Agenda Reuring

reuring n Wekelijks zijn er bij Reuring diverse laagdrempelige activiteiten voor alle inwoners. Meer informatie en aanmelden via reuringnoordwijk.nl of bel: 06-50610135. Voor alle locaties gelden de RIVM-regels!

Sportcafé Duinwetering

Elke dinsdag

13.00-15.00 uur: Inloop. Budgetcoach aanwezig.
Donderdag 5 november
13.30-15.30 uur: Workshop dennenappel-bloemen maken. Kosten € 1,50.

Elke vrijdag • 10.00-14.00 uur

10.00-12.00 uur: creatief café en biljarten.
12.00-13.00 uur: samen sporten.


De Zilk

Achter de Duinpan, Honk, Sportlaan 34a in De Zilk.

Maandag 19 oktober

10.00-11.00 uur: Gratis sporten met de buurtsportcoach.

11.00-13.00 uur: Creatief café: schilderij bedrukken, Kosten € 2,00.


Noordwijkerhout

Maasgaarde, Dr. Poelslaan 21.

Dinsdag 20 oktober

10.00-11.00 uur: Gratis sporten met de buurtsportcoach.

11.00-13.00 uur: Creatief café: bookfolding: maak een egel. Meedoen kost € 1,50.


Er is een gratis budgetcoach bij Reuring voor al uw financiële vragen.