Natuurlijk mag een DJ booth niet ontbreken aan het nieuwe jongerencentrum. | Foto: PR
Natuurlijk mag een DJ booth niet ontbreken aan het nieuwe jongerencentrum. | Foto: PR

Jongerencentrum The Base opent zijn deuren

jongeren n Op vrijdag 16 oktober opent wethouder Salman officieel de deuren van het nieuwe jongerencentrum aan de Van Panhuysstraat: The Base. Dit wordt dé plek waar Noordwijkse jongeren tussen de 10 en 23 jaar de kans krijgen om talenten, ambities en kwaliteiten te ontdekken en deze in te zetten voor anderen.

Sinds de zomer hebben jongeren uit Noordwijk Binnen en Noordwijk Zee de handen uit de mouwen gestoken om het jongerencentrum zelf in te richten èn zelf van een nieuwe pakkende naam te voorzien. Zo zijn er jongeren aan de slag gegaan met een modern licht- en geluidplan voor gave dj-workshops en is er een multimediaroom gemaakt waar jongeren straks muziek leren produceren. Daarnaast kocht een groep enthousiaste meiden spullen voor de nieuwe keuken en heeft weer een andere groep een toffe chillhoek ingericht, waar straks mooie ontmoetingen plaatsvinden, gegamed kan worden en een potje tafeltennis gespeeld kan worden.


The Base is er voor een zinvolle vrijetijdsbesteding, maar is vooral ook een plek waar jongeren informatie of hulp vinden over vraagstukken die hen bezighouden. Het jongerencentrum wordt gerund door professionele jongerenwerkers van Welzijnskwartier die een veilige ontmoetingsplek bieden. Welzijnskwartier huurt het pand van woningcorporatie Stek.


Iets terug doen voor de buurt

The Base is de opvolger van Hangout. In het verleden was daar (geluids)overlast voor omwonenden. In een gesprek met de buurt is hierover gesproken. De jongerenwerkers van Welzijnskwartier proberen aan alle kanten overlast te voorkomen. Tegelijkertijd vragen ze ook om een beetje begrip voor deze doelgroep. Overigens vinden de meeste jongeren het leuk om iets terug te doen voor de buurt. Heeft u ideeën of suggesties om samen op te trekken om de jongeren mee te laten helpen aan het verbeteren van de buurt? Laat het de jongerenwerkers dan weten via wijkteam_noordwijk@welzijnskwartier.nl

Welzijnskwartier verzorgt sinds 2020 het jongerenwerk in Noordwijk. In opdracht van de gemeente werkt deze brede welzijnsorganisatie aan een Noordwijk waarin onze jeugd veilig, kansrijk en gezond kan opgroeien. Welzijnskwartier heeft korte lijnen met jongeren, ouders, scholen, Halt, politie én buurtbewoners. De jongerenwerkers zijn zowel op (de digitale) straat als in het jongerencentrum zelf te vinden.


Met o.a. meidenmiddagen, DJ-workshops, kookcafés en voorlichtingsbijeenkomsten geven zij jongeren met een ‘rugzakje’ en ‘randje’ een zinvolle vrijetijdsbesteding, bouwen zij aan hun zelfvertrouwen en betrekken zij hen bij de samenleving. Dit voorkomt uitval, criminaliteit, drugsproblemen en meer.


Vanwege de coronamaatregelen is het niet mogelijk om fysiek bij de opening aanwezig te zijn. Live meekijken kan wel via www.welzijnskwartier.nl + YouTube vanaf 19.30 uur. Voor de jongeren zelf zijn er de hele vakantieweek wel coronaproof activiteiten, zoals boogschieten en lasergamen in the woods.


CBS Hoffenne fleurt Groot Hoogwaak op

kaarten n De week van 1 t/m 8 oktober was dit jaar de Week tegen Eenzaamheid. Landelijk worden er allerlei activiteiten georganiseerd rondom dit thema. CBS Hoffenne heeft dit jaar meegedaan met de actie. De kinderen hebben voor de bewoners van Zorgcentrum Groot Hoogwaak prachtige kaarten ingekleurd en uitgereikt aan bewoners van Groot Hoogwaak.

Eerst is in de klassen het thema besproken over eenzaamheid en wat je misschien zelf ook kunt doen en daarna hebben de kinderen de kaarten gekleurd.


De kaarten zijn speciaal ontworpen voor deze actie door Margreet Gillebaart en zo gemaakt dat kinderen ook nog een eigen invulling aan de tekening konden geven. Dit levert unieke kaarten op. Op de achterkant hebben ze een groet geschreven voor de bewoners.


Door alle verscherpte Corona maatregelen konden twee kinderen maar een paar kaarten zelf overhandigen. De rest van de kaarten is door de verzorging uitgedeeld aan de bewoners. Op deze manier hopen we vanuit CBS Hoffenne een glimlach op menig gezicht te hebben gebracht in deze moeilijke periode voor bewoners van Groot Hoogwaak.

Afbeelding