VVSB - Ter Leede afgelast

geenvoetbal n Helaas kon de wedstrijd van afgelopen zaterdag van VVSB tegen Ter Leede geen doorgang vinden.

Enkele spelers van VVSB moesten in quarantaine en om die reden is de wedstrijd in overleg met de GGD, de KNVB en Ter Leede afgelast.


Deze week wordt de balans opnieuw opgemaakt voor het vervolg van de wedstrijden van VVSB.


Effecten coronacrisis

REGIO n De Economic Board (EBDB) heeft vorige week het vervolgrapport ‘De effecten van de coronacrisis op de Duin- en Bollenstreek’ gepubliceerd.

Lars Flinkerbusch directeur EBDB: “De cijfers liegen er niet om. De Duin- en Bollenstreek is zwaar getroffen. Veel andere regio’s laten gunstigere cijfers zien", zegt Flinkerbusch. "In het rapport worden gelukkig ook de herstelkansen voor de verschillende sectoren in kaart gebracht. Met die kansen gaan we aan de slag.”

Het toerisme blijft de zwaarst getroffen sector in deze crisis. Vooral de veerkracht van horecazaken wordt sterk op de proef gesteld. Het voor de Duin- en Bollenstreek belangrijke voorjaar is geheel in het water gevallen. Geen Keukenhof, geen bollen- en strandtoeristen, geen congresbezoekers en geen Formule1 fans. Het mooie zomerweer heeft echter wél geleid tot een piek in de bezettingsgraad van hotels en vakantieparken. De sombere kant zit met name in de effecten rondom het luchtverkeer. De stelregel lijkt hierbij: hoe dichter bij Schiphol, hoe groter de problemen. De internationale toerist hoeven we voorlopig niet of nauwelijks te verwachten. Dit geldt zowel voor vakanties als voor congressen. Vooral door het voorlopig wegblijven van het congrestoerisme blijft een goed herstel voor het toerisme naar verwachting tot diep in 2021 uit. (Lees verder op: www.denoordwijker.nl)