Afbeelding
Foto:

Visie voor de toekomst

Omgevingsvisie n De eindbijeenkomst van de concept-Omgevingsvisie Noordwijk stond gepland op woensdag 30 september. Een feestelijke afsluiting én doorstart. Terugblikken op het intensieve traject met bewoners, het eindproduct van dat traject presenteren, en kijken hoe de Omgevingsvisie gebruikt kan worden. Door het oplaaiende coronavirus is echter besloten de bijeenkomst te annuleren.

Maar het eindproduct van de bewoners van Noordwijk ligt er. De Omgevingsvisie ‘Samen maken we de toekomst voor Noordwijk’ is samengesteld door ruim 150 bewoners. De afgelopen maanden hebben zij hard gewerkt aan hun eigen visies voor de toekomst van Noordwijk. Deze zijn samengevoegd in één Omgevingsvisie.

De Omgevingsvisie is nog een concept. Het ligt nu ter inzage. Iedereen kan nog reageren door een zienswijze in te dienen. Dat kan nog tot en met 10 november.

De gemeente laat weten dat het gaat om de koers en de identiteit voor Noordwijk. "De Omgevingsvisie schetst de koers die Noordwijk op wil aan de hand van vijf thema’s: vrijheid om te ondernemen, fijn wonen, prettig samenleven, bereikbaarheid en duurzaamheid. Bij de identiteit gaat het om wat Noordwijk kenmerkt, waar Noordwijk trots op is. Dat willen we behouden. Het gaat ook om een andere manier van samenwerken, tussen initiatiefnemers en de gemeente. Elk idee, elk initiatief dat bijdraagt aan een gezonde, duurzame toekomst voor heel Noordwijk is van harte welkom. Zolang het idee goed past bij onze gekoesterde identiteit, de gewenste koers en bijdraagt aan het geluk van álle inwoners. De volledige Omgevingsvisie is te bekijken op mijntoekomst.noordwijk.nl. Daar staan ook alle visies en ideeën van bewoners, gebundeld in vijf boekjes. Want al deze visies vormden de basis voor de Omgevingsvisie en dat moeten we koesteren. We willen alle deelnemers hartelijk bedanken voor hun bijdrage! Ondanks de coronacrisis ligt er een prachtig resultaat, voor en door bewoners van Noordwijk. Want samen maken we Noordwijk!"

Meer weten? Kijk op mijntoekomst.noordwijk.nl