Volop kinderboekenfeest in de aula van De Schapendel. | Foto: PR
Volop kinderboekenfeest in de aula van De Schapendel. | Foto: PR Foto:

Aula Schapendel even Studio Snugger

kinderboekenweek n Al zingend werd woensdag 30 september, in de aula van de Schapendel, de Kinderboekenweek met alle kinderen van de school geopend.

De aula was omgetoverd tot Studio Snugger. Er werden verschillende voorwerpen gepresenteerd waarvan de kinderen moesten raden of het verhaal wat zij bij de presentatie voorgeschoteld kregen 'waar' of 'kletspraat' was.

Zo was er een ramenkrabber (om vliegen van het raam te krabben) wat in werkelijkheid een flessenlikker was, een schoolklopper (om kinderen te corrigeren) wat natuurlijk een mattenklopper was en een petroleumstel wat zijn naam toch echt niet dankt aan het stel Peet en Roo met zoontje Liam. Allemaal kletspraat! Alleen het verhaal over 'de leest van een schoenmaker' klopte.

Elke groep kreeg van de oudervereniging een boek om in de klas voor te lezen en de aftrap van de verhalenschrijfwedstrijd werd gegeven.


De hele week komen diverse activiteiten voorbij. Zo zal de bovenbouw een workshop volgen 'van rooksignalen tot Whatsapp', georganiseerd door de bibliotheek.


Op donderdag 15 oktober wordt gezamenlijk de Kinderboekenweek afgesloten. Dan worden de prijswinnaars van de verhalenwedstrijd bekend gemaakt.


Blauwe Huis tijdelijk gesloten

n Nieuwe leden Wijkvereniging Boerenburg zeer welkom

noordwijk n Wijkvereniging Boerenburg organiseert activiteiten voor alle Boerenburgers om de wijk nog mooier, leuker en gezelliger te maken.

"We organiseren 'Boerenburgers komen samen' bijeenkomsten. Deze bijeenkomsten hebben een vast ritme: elke derde woensdag van de maand vanaf 19.30 uur en iedere zaterdag van 11.00 tot en met 13.00 uur, in het Blauwe Huis aan het Gruenepad. Maar door de aangescherpte maatregelen van de overheid om verdere verspreiding van het coronavirus te beperken, is het Blauwe Huis de komende drie weken helaas gesloten," laat het bestuur weten.

Als de ontmoetingsruimte weer open is, is hier naast gezellig bij elkaar zijn, ook volop gelegenheid om over ideeën voor de wijk te praten. Iedereen is welkom. Koffie kost 1 euro en de koekjes zijn gratis.


Schone wijk

De Wijkvereniging zet zich in voor een schone wijk. De antizwerfvuilgroep vertrekt elke maandagochtend om 10.00 uur vanaf Afval Loont aan de Stakman Bossestraat 65 (oude gymzaal). Ook organiseert de vereniging museumuitjes en doet ze mee aan de landelijke buitenspeeldag en de burendag. Jaarlijks is er natuurlijk een wijkfeest, maar al deze festiviteiten gingen dit jaar niet, of in afgeslankte versie, door in verband met de pandemie en de daaraan gekoppelde overheidsmaatregelen.

Omdat het bestuur er alles aan om de wijk ook gezellig te houden en te maken stonden in het voorjaar stonden veel bloembollen in bloei en wordt aandacht besteed aan de bijen en vlinders door het zaaien van zomerbloemen bij de boomspiegels. Momenteel staan er nog dahlia’s, geschonken door de firma Weijers uit Noordwijkerhout.


Sterke gesprekspartner

Nieuwe leden zijn altijd welkom. "We willen graag zo veel mogelijk leden aan onze verenging koppelen omdat we op die manier ook een sterkere gesprekspartner zijn voor de gemeente en meer kunnen bereiken. Een lidmaatschap kost 10 euro per jaar. En uiteraard kan de vereniging niet zonder vrijwilligers. Opgeven kan bij de secretaris, Ineke van der Meulen via 06 2232 4182 of mail: bestuurboerenbug@gmail.com. Meer info: www.boerenburg-noordwijk.nl.

Afbeelding
Afbeelding