De Witte Kerk in Noordwijkerhout. | Foto: Caroline Spaans
De Witte Kerk in Noordwijkerhout. | Foto: Caroline Spaans Foto:

Aangepaste live kerkdiensten

Noordwijkerhout n In De Witte Kerk zijn vanwege de coronamaatregelen aangepaste diensten. Er kunnen op dit moment slechts 47 kerkgangers toegelaten worden. Iedereen die wil komen moet zich vooraf aanmelden.

Dat kan bij Ans Korver, op woensdag-, donderdag- of vrijdagavond via telefoonnummer 0252-520631.

Predikant: zondag 27 september ds. E. Mandemaker-Dieleman (eigen predikante)


Inloopspreekuur voor verenigingen

DeZilk n CDA afdeling Noordwijk-Noordwijkerhout houdt maandagavond 19 oktober een inloopspreekuur voor de verenigingen in De Duinpan in De Zilk.

Voor het CDA is het belangrijk om te weten wat er leeft en speelt bij de verenigingen in de gemeente Noordwijk. Daarom willen zij graag in gesprek met verenigingen. In verband met de coronamaatregelen wil het CDA vragen of alle verenigingen die gebruik willen maken van dit spreekuur zicht van tevoren even aanmelden en met maximaal twee personen het spreekuur bezoeken. De verenigingen krijgen dan een uitnodiging met een tijdstip.

Aanmelden kan via de mail: s.duivenvoorde@raadnoordwijk.nl


Kaninefaaten bezoeken donateurs

Noordwijkerhout n Traditiegetrouw bezoeken de Kaninefaaten hun donateurs in September. De donateurs worden elk jaar weer bedankt voor hun steun aan de vereniging en krijgen in ruil daarvoor voorrang bij de digitale kaartverkoop.

"We doen er alles aan om ook in 2021 het carnavalsgevoel vast te blijven houden. Op deze manier proberen wij met z'n allen mogelijkheden open te houden voor het organiseren van activiteiten."


Geen extra maatregelen Bollenstreek

regio n De Veiligheidsregio Hollands Midden, waaronder de Bollenstreek valt, houdt het bij de regionale maatregelen die het kabinet in de persconferentie van vrijdag heeft aangekondigd.

Die treffen vooral de horeca. Om 24.00 uur mogen in de kroegen geen nieuwe bezoekers meer worden toegelaten en om 1.00 uur moet de zaak gesloten zijn. Bovendien mogen niet meer dan 50 bezoekers tegelijkertijd ontvangen worden. Dat was 100. Daar bovenop legt de Veiligheidsregio Hollands Midden geen extra maatregelen op. Volgens Veiligheidsregio-voorzitter Lenferink vinden de meeste besmettingen plaats achter de voordeur, en daar kan niet worden ingegrepen. Hollands Midden wil wel gericht gaan communiceren naar groepen waar veel besmettingen plaatsvinden, zoals jongeren. "We zijn allemaal een beetje slordig geworden. Het gaat om een gedragsverandering", aldus Lenferink.


Gemeente kiest voor Meerlanden

Noordwijk(erhout) n De gemeente Noordwijk kiest waarschijnlijk definitief voor de organisatie Meerlanden NV voor het inzamelen van het huishoudelijk afval. Sinds de fusie met Noordwijkerhout waren er in Noordwijk twee verschillende inzamelorganisaties actief.

Dat waren NV MAN en Meerlanden. Dat is niet efficiƫnt en het college van burgemeester en wethouders vraagt de gemeenteraad om te kiezen voor het alleen gebruik maken van de diensten van Meerlanden. Als de raad hier komende maand mee instemt, wordt het contract met de verliezende organisatie per 1 januari 2022 opgezegd.

| Foto: Caroline Spaans (archief)