Niet keuvelen maar doen

De drukte op de Keuvel in Noordwijk-Binnen bij de supermarkt en de andere winkels begint uit de hand te lopen. Tenminste, dat is de mening van op de Keuvel en omstreken gevestigde ondernemers. Ook twee politieke partijen in de gemeenteraad hebben hun vragen.

Bromfietsen, scooters en fietsen staan in het midden van de Keuvel geregeld schots-en-scheef geplaatst tegen de knietjes of nietjes of hoe je de beugels ook maar wilt noemen. De door de RIVM opgelegde regels zorgen er voor dat looprichtingen zijn aangegeven maar geregeld zien de bezoekers van de verschillende winkels die aanwijzingen niet. BOA’s doen hun best maar door de bruiloft van minister Grapperhaus is de daadkracht enigszins verminderd. De rood-witte waarschuwingslinten proberen nog enige vorm van begeleiding te veinzen maar dat lukt mondjesmaat.

Je zou kunnen denken dat als er zoveel fietsen staan veel klanten hun rijwiel dus gebruiken om hun boodschappen zo te doen. Minder auto’s dus meer parkeerplaats zou dan het gevolg zijn. Het college is wel bezig met het bedenken van eventuele oplossingen en dat gaat wel in goed overleg maar waar moet je dan aan denken? Fietsen in de kelder van de super of op het Kloosterplein bij de kerk? Hoe veilig en hoe klantvriendelijk is dat allemaal?

Beste respondenten: waar moet het heen met de fietsen, de scooters en de bromfietsen op de Keuvel?