Wim en Alie de Best vierden hun zestigjarig huwelijksfeest. | Foto: Ina Verblaauw
Wim en Alie de Best vierden hun zestigjarig huwelijksfeest. | Foto: Ina Verblaauw Foto:

Diamanten feest voor Wim en Alie van Oosten

Zestig n Ballonnen, de vlag en een trouwfoto van zestig jaar geleden sierden het huis van het echtpaar van Oosten-de Bes. 6 September was het precies 60 jaar geleden dat zij in Noordwijk in het huwelijk traden. Burgemeester Wendy Verkley kwam hen zondagochtend feliciteren.

Door Ina Verblaauw

De 84-jarige Wim en de 83-jarige Alie zijn beiden geboren en getogen in Noordwijk. Zij kenden elkaar al van jongs af aan. Hun ouders kenden elkaar via de Apostolische Gemeenschap. Wim en Alie volgden catechisatie en daar kregen ze verkering. “Op mijn elfde gaf ik haar al een keer een zoen. Die heb je alvast”, aldus Wim. Hun verkeringstijd duurde zeven jaar. Tot haar huwelijk werkte Alie als verkoopster in de Hoofdstraat. Wim is 40 jaar banketbakker geweest bij Bakkerij de Witt en bracht op de bakfiets brood rond in Noordwijk. Vandaar dat hij heel veel mensen leerde kennen op zijn dagelijkse ronde.

48 jaar woonde het echtpaar aan de Sint Jeroensweg. Zij kregen drie kinderen, zeven kleinkinderen en drie bonus kleinkinderen. “Er waren altijd veel vriendjes over de vloer” vertelt de zoon. “Wij hadden altijd lekkers in huis”. Bakken doet Wim niet meer; salades maakt hij nog wel op verzoek van familie. Alie maakte tot voor kort kleine teddybeertjes met een thema. Burgemeester Verkley mocht er één uitzoeken. Het beertje met de ketting om ging mee en krijgt een plekje op haar werkkamer.


Na het bezoek van de burgemeester wachtte het echtpaar een dag vol verrassingen, georganiseerd door de kinderen. “Dat geeft een gezonde spanning; net als op de trouwdag zelf”, vertelt Alie.


Toch nog een beetje feest

Troost n Geen feesttent en kermis tijdens de Oranjefeestweek in Noordwijk-Binnen. wél de oliebollenkraam.

Door Ina Verblaauw

De familie van Peter Verwijk bakt al meer dan 100 jaar de oliebollen en appelflappen en stond dit jaar op het plein voor de Oude Jeroenskerk. “Elke jaar organiseer ik de kermis. Dit jaar dus niet. Maar de Oranjevereniging heeft me gevraagd alsnog te komen”, aldus Verwijk. “Om toch nog een beetje de sfeer te creëren”.


Het bestuur van de Oranjevereniging liet het daar niet bij. Via hun inspanningen kreeg de oliebollenkraam veel opdrachten. Zo werden oliebollen bezorgd bij WZC Jeroen en Groot Hoogwaak en bestelden de voetbalverenigingen en de golfclub een groot aantal oliebollen.

Ook veel Noordwijkers konden de verleiding niet weerstaan oliebollen mee naar huis te nemen. “De gemeente Noordwijk verleende haar volledige medewerking voor het verlenen van onze vergunning”, verklaart Verwijk. Al met al kijkt hij tevreden terug op een feestweek die anders is dan anders en deel uitmaakt van een zorgelijke branche.


De Muze improviseert

theater n Theater De Muze onderging de afgelopen week een ware metamorfose voor de voorstelling van ZeepaanZee ‘Wat zou jij doen?’.

Weg waren de tribunes en stonden daarvoor in de plaats honderd stoelen in groepjes van twee of drie opgesteld. Het publiek zat als het ware in het theaterstuk.


Wanneer naar verwachting begin oktober het theaterseizoen gaat starten, zullen de tribunes weer in de vertrouwde opstelling staan.

Geen feesten, maar wel oliebollen. | Foto: Ina Verblaauw
Afbeelding